Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehřeji radiátory

Od: vaclav* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Vytápím rodinný dům závěsným plynovým kotlem Protherm. Do systému jsem si nechal připojit krbová kamna s výměníkem, a dva radiátory. Problém nastal , že když zatopím na krboví kamna tak mi hřejí všechny radiátory, ale když zatopím na plyn tak ty dva radiátory jsou studení.Nemůže to dělat zpětná klapka u čerpadla co mi daly k tomu krbu před čerpadlo?

díky za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste si to nechal takto připojit od někoho, tak to měl také odzkoušet.

Zkuste ho opět zavolat, aby se přišel na svou práci podívat a našel důvod, proč netopí jeho dílo (nebo Vás seznámil se správnou obsluhou). Obecně - příčina bude asi tam, kde končí teplá trubka a začíná chlad. Zdravím!

P.S. Možná musíte nějaký kohout uzavřít a jiný zase otevřít - ovšem, to zde nevidíme, jak to je uděláno.

doplněno 07.09.15 11:14:

Vy tam máte dvě oběhová čerpadla? Tak to zkuste pouze s jedním, resp. pro krb použijte to "krbové" a pro kotel to "plynové". Problém bude asi jen v obsluze.

vaclav*
hodnocení

díky za odpověd,

Bohužel jsem nebyl doma ,když to dělali je to dva roky a firma už neexistuje. Trubky mi jdou v podlaze , tak nemůžu zjistit kde končí studena, ale vím že když zapnu plynový kotel , tak mi natopí i krboví kotel (když neuzavřu kohout, který mi tam daly ke krbu) ale dal to teplo nejde , dokut nezapnu oběhové čerpadlo od krbu pak mi začínají hřát i ty dva radiátory. Problém je že se mi zdá, že čerpadla tlačí proti sobe (plynoví-krboví)

hodnocení

0x
Tak zpětná klapka by měla být jak u krbu, tak u plynu.

figurek*
hodnocení

0x

voda vždycky teče cestou nejmenšího odporu a vám se připojením krbových kamen možná povedlo udělat na trubkách docela obyčejný kraťas.

Vložte aspoň ručně naškrknuté schema. Možná budeme vědět víc.

vaclav*
hodnocení

děkuji za rady a odpovedy,ale už jem to vyřešil , na pátek mam objednaniho topenaře , tak at si láme hlavičku chvíly zase on*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]