Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění do topenářských kohoutů

Od: thx odpovědí: 6 změna:

Zdravím lidičky,

Nevěděl byste někdo, kde (pokud vůbec) se dají sehnat těsnění do starých topenářských kohoutů (viz fotografie)? Mám na mysli ten černý váleček mezi tou přetaženou maticí a závitem.

Díky moc!

Těsnění do topenářských kohoutů

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

valecek
hodnocení

1x

A je ten váleček vůbec těsnění. Není tam pod tím válečkem lojová šňůra a ten váleček ji utahováním matice jenom stlačuje.

hodnocení

0x

Jo jo soulas z válečkem mělo by být pod tím tzv ucpávkové těsnění(lojové) jinak ten ventil není tak starý a dá se koupit i vršek Třeba: dumtechno.cz/...

thx
hodnocení

Nene, žádné ucpávkové těsnění tam není a údajně ani být nemá (volal jsem do toho obchodu, viz ten link) :(

ekr®

Je tam ucpávkové těsnění, nesčetně krát jsem to řešil. Víte jak? po vyčištění dosedací plochy pod tím těsnícím kroužkem, jsem tam namotal kousek rozpletené ucpávkové šňůry kterým se těsní třeba domácí vodárny, nebo v nejhorším jde použít i smotaný kus konopí dobře namazaný vazelínou stačí to namotat kolem hřídelky dotlačit oním těsnícím kroužkem a dotáhnout maticí, popřípadě znovu povolit a dodat onen těsnící materiál a znovu dotáhnout.

Od kud jste když tak mohu onu ucpávkovou šnůru přenechat mám jí dost.

tady ať víte o čem je řeč, do vyhledávače dejte ( Ucpávkové šňůry ) stačí kousek rozmotat já používám na topení grafitovou na vodu lojovou pak už jen namotat a dotáhnout.

jentak*

Ale vždyť je na tom webu napsáno: ucpávkové těsnění je z bavlny a teflonu. JE tam šňůra. Váleček a magor mají pravdu.

valecek

Topenářské ventily jsou šoupáta. Tohle šoupě není. To by musel být v té drážce O kroužek, jenže taky musí těsnit hřídelka. Stejný mi dost kape. Matka již nejde utáhnout. Naštěstí před vodoměrem. A šňůra není k sehnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]