Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
elektřině vůbec nerozumím,proto se předběžně (než se obrátím na elektro projektanta) obracím zde.Mám v plánu novostavbu RD,cca 12,5m2 x 9,5m2,partový dům s garáží.V místě stavby se nenachází plynová přípojka.Vytápění chci krbovými kamny i elektřinou.Ohřev TUV také elektřinou (bojler).Varná deska elektrická,trouba také.Plus ostatní spotřebice-lednice,myčka,varná konvice,tv,pc atd.
Technik z ČEZ distribuce mi volal,že mi můžou poskytnout maximálně 25A.
Bude to stačit?
Díky za odpověď.
Libor
Můžete se do toho vejít, ale doporučuji zapojit topení + boiler přes odlehčovač proudové zátěže, třeba shop.fenixgroup.cz/...
jinak budete v zimě běhat nahazovat jističe.
takže od oka
topení-10kW, bojler 2kW, deska 7kW, trouba 3kW ,mikrovlnka 2kW,mička 2kW pračka 2kW,konvice 2kW,sušička 2kW, želiřka 2kW+další spotřebiče
Samo že nepůjdou všechnyy najednou ale aby v zimě když budu na plno topit nemohl zapnout bojler
Proč můžou max.poskytnout 3x25?
Tohle bude odpovídat letnímu provozu s bohatou rezervou, určitě sám víte kolik kW odebere topení v zimním provozu při plném výkonu, další otázka je zda-li to topení bude opravdu stačit vašim požadavkům na ohřev místnosti plus vlastní provoz /pračka, myčka,pečení, žehlení,pc/, další přímotop a pak ještě další atd. Z mého pohledu je 25A na hraně možného, ale použitelné.
doplněno 24.08.15 22:52:Jen tak, varná deska při plném výkonu bere 7,5kW, tak vám zůstává nějakých 9A na ostatní spotřebu. To, že jistič dokáže pár Ampér navíc a bude neustále přetěžován pomůže pouze nějakému servisu k penězům a vám k starostem.
Stačí použít na topení klimu . Ta vám dá i okolo -10°c COP 2 a jste hned na polovině výkonu . A nad nulou má ještě lepší parametry.
A když je hodně velká zima , tak tomu pomužete krbovkami . Třeba zde co umí stáložár na nízký vykon dovrecz.cz/... Tam je dost velké topeniště a mužete mít velice dlouhou dobu hoření
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.