Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebná velikost žumpy

Od: standa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v místě, kde jsem nyní dokončil domek, bude zavedena kanalizace až (už) letos. Z tohoto důvodu jsem nechtěl investovat do regulérní žumpy. Navíc mi ani nepřipadá příliš šetrné k životnímu prostředí zakopávat pod zem hromadu plastu, která za pár měsíců nebude mít využití (na pozemku je studna, takže zásobník dešťové vody nepotřebuji). Měl bych však možnost si na tuto dobu půjčit několik plastových barelů s kovovou klecí, každý o objemu 1000 litrů. Velmi by mi to zlevnilo celou akci a navíc bych nemusel znovu hrabat do země, kde už z bláta kolem domu konečně pomalu začíná vyrážet tráva. Pro vysvětlení dodávám, že přízemí, které má jako jediné odpady, je cca 1 m nad zemí _ pro barely by byl dostatečný spád i bez jejich zahrabání, což by s klasickou žumpou asi možné nebylo. Místní stavební úřad se na to však příliš netváří, což mě štve o to víc, že okolí je plné domů, kde přepad ze septiku teče rovnou do řeky o:(((.

Měl bych dva dotazy:
1)Jaká je minimální požadovaná velikost žumpy pro dům, ve kterém je trvale hlášena jen jedna osoba? (na těch pár měsíců mi nevadí ani častější vyvážení)
2)Je nutné použít certifikovanou jímku nebo stačí jakákoli (samozřejmě prokazatelně těsná) nádoba popř. kaskáda nádob?

Děkuji předem za Vaše postřehy.

S pozdravem Standa

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x
A nevyřešila by to chemická toaleta? 20 litrů za týden od jedné osoby je tak +- odpovídající objem. Pak se poptat v okolí komu do žumpy a za kolik to vylejt.
styx*
Jde o to jak dlouho to bude trvat. Pokud to bude třeba měsíc tak je to dobré řešení, ale pokud to bude třeba půl roku tak bych do toho nešel. Já nemám z chemičákem dobré zkušenosti.
tesyk*
13.02.07 19:20
V čem?
styx*
Bylo to už docela dost dávno, takže se to mohlo změnit, ale co si vzpomínám měl ten záchod známý na chatě. Docela to smrdělo,chodil to každou chvíli vynášet a nadával na to. Je to dáno asi taky tím objemem, takže když bude objem nějakých 20 litrů jak jsi psal asi by to nebylo tak hrozné. Toť mé zkušenosti.
tesyk*
Můj švagr tak řeší záchod již 15 let na chatce v zahrádkářské kolonii. Když tomu dáš co to chce a nebudeš šetřit na chemikáliích, tak není problém.

hodnocení

0x
Copak odpad z WC, ale kde je veškerý ostatní odpad - odpadní voda z kouplen a praček? Ten se už asi bude likvidovat hůř než pár bobků. Volné vypouštění odpadních vod je dost velký malér, pokud se na to přijde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]