Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych radu od zkušených : jená se o drolící se maltu mezi cihlami. (chaloupka cca 75 let) - na pár místech se vydrolila malta někde až do hlubky natažených prstů -. vyspravoval jsem to zdící maltou, ovšem jelikož je to u země, tak to nejde nějak klasicky zdít, cpu to tam všelijak mezi ... no, je to neskutečná pakárna; ještě mě pár míst čeká, tak se chci zeptat, zda existuje nějaká alternativa ke zdící maltě - mám na mysli něco jako akrylátový tmel v tubě - s tím by se dělalo parádně. Určitě něco dnes takového existuje . ... jinak - je to jen taková první pomoc než se bude chalupa opravovat ...
Díky
3x
Zdravím,
ta spárování existují spárovací stroje, jenže to je pro kutila věc nedostupná. Ale zajímavé "samodomo udělátko" je na
tomhle videu . Výrobně ale i tak dost složité, nicméně dalo by se to v nouzi nahradit starým masostrojkem (tím původně na kliku) s udělaným nástavcem a připojením na akuvrtačku.
2x
N spadlo mě maltu nacpat do igelitky, utrhnout růžek a cpát to tam, jako když zdobíme dort. Po zavadnutí dohodit. Nebo pur pěnu.
J á mám vyzkoušené takhle lepidlo, v maltě jsou kamínky, třeba to bude nápad k ničemu. Ale zkuste a uvidíte. Na to lepidlo jsem měl silnostěnné pytlíky, víc, protože se díra občas zvětšila. Jenže lepidlo bez kamínků ze široké spáry asi vyteče. Hodně trpělivosti přeju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.