Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepočítej recept z12L na 5L a 3L

Od: 13jo13* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, Mám dvě nádoby 5L a 3L ,ale recept je na 12L. Potřebuju zjistit kolik čeho do které nádoby dát.?(a kolik je třeba na 1litr pomůže)

(pro mě je matoucí to přilívání po pěti litrech a taky i to mýdlo něco nabyde v obsahu).

recept zní: 250g marseillského mýdla ,250 g prací sody, esenciální olejíčky.Postup Najděte si vhodnou nádobu (kýbl s víkem, cca 12 litrů). Nalijte do něj 5 litrů vařící vody a přidejete mýdlové vločky a důkladně promícháme. . Dolijeme horkou vodou dalších pět litrů. Do horké vody vsypeme za stálého míchání 250g prací sody a důkladně rozmícháme.

Předem děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

1x

Když vše vydělíte pěti tak máte : 50 g mýdla, 50g sody a 1 l vody, 2,4 l láhev -to by se mělo vejít do 3 l láhve.Do té 5l by se měla vejít dávka 100g mýdla,100g sody a 2l vody.

nickii
hodnocení

0x

Predepsane davky si vydelte 12 a nesledne to vynasobte 5 nebo 3, podle zvolene sklenice. Potom i pochopite, proc je recept na 12 litru *smich*

hodnocení

0x

Původně jsem chtěl napsat vyděl dvanácti a je to, ale on to není recept na 12 l, ale použijeme nádobu přibližně na 12l. pro 3l nádobu bych to viděl asi tak, že vše vydělím 5 a mám to tak na 3 l nádobu.

Recept pak zní 50g marseillského mýdla, 50g prací sody, 1l vařicí vody a pak přidal 1l horké vody.

hodnocení

0x
Škrtni u všeho jedno desetinné místo a máš dávku do litru(2x půl litru tekutin plus nějaký ten prášek ). těch 12 se tam píše aby se ti to vešlo když to trochu nabyde. A jinak - neříkej že že doma nemáš obyčejný bílý kýbl. To je ta slavná nádoba s víkem.
pcmani*

je to recept na výrobu domácího pracího gelu ze streamu že? :) nemusíš dodržet uplně přesně stačí odhadem nic se nestane

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]