Nejste přihlášen/a.
ztrácí se tlak čeho? vody nebo vzduchu, to je třeba zjistit, vypustit vodu a přeměřit tlak vzduchu, že se ztrácí voda zpět je možné, vy tam máte zpětnou klapku a sací koš? nebo jen jedno? a v tom případě co?
Manometr je na tlakové nádobě a měří tedy tlak vzduchu, ovšem to není podstatné. Tlak je jenom jeden a je stejný pro vodu i vzduch. Voda ve vaku je? Možnosti jsou zpravidla dvě. 1) Klesá pouze tlak a voda se neztrácí=únik vzduchu. 2) Ztrácí se voda a v důsledku toho klesá tlak.=únik vody. Ano, 50l vak pojme 50l vody při nějakém "optimálním" tlaku. Buďte opatrný, aby Vám nový vak neprasknul. Není to nic složitého...tlak může klesat, ale množství vody ne!
no tak si udělej jasno mezi košem a zpětnou klapkou zadáním do google, já mám třeba ve studni koš, a mezi čerpadlem a expanzkou sase zpětnou klapku, ty jednou písšeš zpětná klapka, ak zase košem to není takže se ptám potřetí co tam vlastně máš.
doplněno 29.08.15 08:31:no a pokud to kšem není, tak je někde prasklá trubka, já bych zaslepil odtok v hol. šroubení, natlakoval a počkal. Pokud to padne , teče to do studny, pokd to nepadne teče to někde v odběrech
Pokud správně pojmenováváte Vaše čerpadlo, tak nautila nic nenasaje. Nautila je ponorné čerpadlo, které je ponořeno ve vodě a je celé zavodněné, tudíž nemusí nic nasávat , jen vytlačuje. -miro
Asi netěsní zpětná klapka. Nádobu máte na 50l, ale to je objem nádoby. Vody se do ní vejde méně, protože část zabere stlačený vzduch. Kolik vody v expanzce je a kolik se vytlačí ven záleží na nastavení spínacího a vypínacího tlaku a na tlaku vzduchu v expanzce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.