Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha z OSB desek

Od: jarekpv* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Mám starší dům a v jednom z pokojů je položená stará dlažba, co dřív bývala v obchodech. A teď řeším právě novou podlahu do tohoto pokoje - bude z něj dětský pokoj. Přemýšleli jsem o OSB deskách. Ale nevím jak začít. Jestli mám původní dlažbu dát pryč (ale vůbec netuším, co je pod ní), nebo jestli můžu desky položit na ni. Dávat ji budu na rošt, bude stačit hranol 5cm a 15 mm deska, nebo dát radši silnější? A jaká bude nejlepší izolace?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

2x

Proč rošt?Taky jsem dělal podlahu z OSB desek a můj postup-srovnal jsem podklad celoplošně do váhy ,pak jsem položil paronepropustnou folii,na ni podlahový polystyren 5cm(dnes bych dal 10cm)a na něj volně položeny (jako plovoučka)dvě vrstvy křížem OSB desky 15mm (perodrážka)vzájemně sešroubované a slepené.Polystyrén můžete dát obyčejný podlahový,nebo styrodur s hranama do L,ale je o dost dražší..

hodnocení

0x

Hranol 5cm stačí, ale deska 15mm je málo a pokud nedáte hranoly cca 20cm od sebe tak se bude prohýbat.

Můžete použít desku 2x15mm prošroubovat a pak může mezera mezi hranoly být 40cm.

.

Nicméně jestli chcete nechat osb desku jako finální podlahu, tak počítejte stím že budete muset její povrch zbousit a nalakovat kvalitním lakem/olejem/voskem...

Takže výsledná cena mnohonásobně převýší cenu samonivelační stěrky a nějaké rozumné plovoucí podlahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha
Otázky na téma podlaha z osb desek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]