Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namíchat barvu lila (odstín fialové)

Od: karel87 odpovědí: 8 změna:

Potřebuji namíchat barvu lila (světlunce fialovou - jemný studený odstín fialové) z HET barev, které mi nabízí malíř - musím mu říct konkrétní kód barev a správný poměr, aby je nechal namíchat. V základní nabídce ji nemají het.cz/...

Máte s mícháním zkušenosti, jakou barvu přidat k základní fialové, aby vznikla lila? Barva půjde do ložnice.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jelikož poměrně dobře a ráda maluju,tak si myslím,že pokud chcete světlejší odstíny čehokoliv,musíte přidat bílou.
Pozor,přimíchávat velice opatrně ;)
karel87
hodnocení

On je už problém v tom, že se obtížně barva lila míchá, proto jsem potřeboval konkrétní kód. I když zadám "barva lila" do googlu, tak mi to vyjede různé odstíny fialové.

bejbicka
hodnocení

0x

Koupila jsem hotovou, už namíchanou od českého výrobce, mají i malá baleni na 1 stěnu. Nanášela jsem to válečkem jakoby až do sucha a super, bez šmouhů.Taková šeříková. Mám ji v ložnici k bílé posteli, paráda. Ředila jsem minimálně, na půl litru asi deci vody. Kyblík s jsem vyhodila, ale zkusím kouknout na internet a ozvu se tu znova.

jsemtuzas
hodnocení

0x

Tak to byla barva Klasik color O347, co jsem ji právě vychválila.. Viz jejich vzorník barev, co na specializované prodejně . Dá se najít na internetu.

karel87
hodnocení

A je to HETA, nebo co je to za značku? Každá značka má svoje kódy.

bejbicka
hodnocení

0x

Našla jsem to na internetu. Je to HET, ta Klasik color 0347. Sice nevím, co to znamená, ale je to tak. Já bych s přidáním bílé / jak někdo doporučil/ byla opatrná. Nikdy to tak dobře nesmícháte. Však si můžete vzít o tón světlejší. Vzorníky též na internetu u barev.Já zas byla trochu zklamaná, že po uschnutí to nebylo tak syté. Asi něco vyžere ta bílé stěna pod tím.

karel87
hodnocení

Toho se právě bojím... V tuto chvíli máme ložnici také bílou, takže buď budu muset vyškrábat anebo zvolit sytější fialovou, a tím bílým podkladem se opticky zesvětlí, jak píšete.

Podle této stupnice het.cz/... by tedy šlo o kód 0347, ale ve třetím sloupci poměr 1:2 (nejsvětlejší tón fialové)?

ronyx*

Pokud máte ložnici bílou, tak nevolte sytější odstín, ani nebudete muset škrábat), ale prostě dáte 2 vrtsvy nátěru, protože jedna vrstva většinou celkem špatně kryje.
Konkrétně loni na podzim jsem maloval místnost bílou barvou HET Clasic "sytý žluty" KC 0618 a kryl napoprvé, teď jsem maloval HET Brillant Creative odstín "béžová delicate" BC 0219 také na bílou a kde sem natíral štětkou (kraje, tak stačila jedna vrstva, kde válečkem (plochu místnosti), musel jsem dělat vrstvy 2 (bílá prosvítala, bylo to kocourovaté).
Pokud chcete odstín ze třetího sloupce, budete si ho muset nechat namíchat v příslušném poměru (1:2).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]