Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upevnit vchod stříšku 300x80cm nad vrata?

Od: martulinka odpovědí: 3 změna:

Budeme zateplovat dům 15cm polystyrénem. Manžel chce dvě tyto spojené stříšky stavebniny-zemas.cz/... upevnit jakoby před polystyrén pomocí šesti dlouhých šroubů, na každém z nich bude navlečená trubka. Stříška tedy nebude upevněna přímo na zeď, ale cca 15cm před zdí. Nekoledujeme si o malér? Bude to pevné? Děkuji za radu, jsme amatéři.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Zdravím,
problém by nastat neměl, šrouby by to měly udržet. Předpokladem je samozřejmě dostatečný průměr šroubů, aby neměly snahu se vahou stříšky ohýbat.
Pokud ještě není hotové zateplení, udělal bych si přípravu - vyvrtat díry, ukotvit šrouby do zdi, připravit vymezovací trubky. Pokud chcete mít hodně velkou jistotu, můžete si zkusti udělat cvičnou montáž také ještě před zateplením a hned uvidíte, jak se vámi udělané řešení osvědčí - jak je pevné. Já osobně bych takto postupoval, protože jsem "konzerva" a mám rád sázku na jistotu, i když je to práce navíc.

hodnocení

2x
Já bych před montáží polystyrenu osadil do zdiva pořádné nosníky v dostatečném počtu a vzdálenosti, a po přilepení polyše namontoval tu stříšku.
Nevíme, jak dlouhé budou ty šrouby, ani jaký průměr a zda do betonu, kvádru, cihly, hmoždinky a td.
Na těch 15 cm volně v polystyrenu se nemají šrouby o co opřít a mohou se ohnout, vyvrátit ze zdi,a pod.
paw*

A prave z tohoto duvodu bych to resil vlozenym tramkem. Vyska tramku tech 15 cm, tesne pod omitku a do nej pak lze kotvit kde-co. Mimo jine takto prerusite tepelny most. Pokud chcete byt echt fajnsmekri, jde udelat sendvic drevo-xps-drevo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]