Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci postavit chatu vysokou 5 metrů s patrem, tl.stěny 25cm. Otázka zní z jakého materiálu ji mohu postavit aby mi to udrželo stavbu(porobeton vs pálená cihla). Nikde jsem nenašel jestli se dá použít 25cm jako nosná zeď na 2 patra. Díky za odpovědi
sice nepíšeš,zda ji budeš obývat i v zimě,ale pro začátek,základovou desku,beton 10 cm armováno karisítí.Na to hydroizolace a přízemí ytong 25 cm.Vybetonovat vazební věnec na př.Styrolblok - ztracené bednění.Zarmovat a po zatvrdnutí 1 patro pokračovat jako dřevostavbu.
JABRAKA
Doufal jsem, že napíšete vy . Vaše rady jiným uživatelům už mi mnohokrát pomohli
. Chata bude obýváná celoročně. Podlahu chci zateplit 10cm a stěnu 25cm ytong nebo pálená cihla + 15cm polystyren, střecha 25cm vaty. Může to být i jiný výrobce než ytong třeba porobetonostrava?Jsou o dost levnější. Proč by jste volil druhé patro jako dřevostavbu? Porobeton by to neudržel? Děkuji za odpověď
Zdravím, pálená cihla (zvláště plná) nosnost bez problémů zdil bych klasicky na šířku 30 cm, a má velmi dobré akumulační vlastnosti, dobrá by mohla být i kombinace, spodek z cihly a vrch pak ytong, nebo jiné tvárnice, tak dle mne by to mělo být velmi pevné a i ten vrch "odlehčené"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.