Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba chaty 25m2 5m výška

Od: pitss odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci postavit chatu vysokou 5 metrů s patrem, tl.stěny 25cm. Otázka zní z jakého materiálu ji mohu postavit aby mi to udrželo stavbu(porobeton vs pálená cihla). Nikde jsem nenašel jestli se dá použít 25cm jako nosná zeď na 2 patra. Díky za odpovědi

Stavba chaty 25m2 5m výška

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

sice nepíšeš,zda ji budeš obývat i v zimě,ale pro začátek,základovou desku,beton 10 cm armováno karisítí.Na to hydroizolace a přízemí ytong 25 cm.Vybetonovat vazební věnec na př.Styrolblok - ztracené bednění.Zarmovat a po zatvrdnutí 1 patro pokračovat jako dřevostavbu.

JABRAKA

pitss
hodnocení

Doufal jsem, že napíšete vy :) . Vaše rady jiným uživatelům už mi mnohokrát pomohli :). Chata bude obýváná celoročně. Podlahu chci zateplit 10cm a stěnu 25cm ytong nebo pálená cihla + 15cm polystyren, střecha 25cm vaty. Může to být i jiný výrobce než ytong třeba porobetonostrava?Jsou o dost levnější. Proč by jste volil druhé patro jako dřevostavbu? Porobeton by to neudržel? Děkuji za odpověď

janm*

Zdravím, pálená cihla (zvláště plná) nosnost bez problémů zdil bych klasicky na šířku 30 cm, a má velmi dobré akumulační vlastnosti, dobrá by mohla být i kombinace, spodek z cihly a vrch pak ytong, nebo jiné tvárnice, tak dle mne by to mělo být velmi pevné a i ten vrch "odlehčené"

hubas*

Ano, klasická cihla má své klady, ale tolik malty...to už by se mi míchat nechtělo. Stavěli jsme kousek cihlové zdi 45cm tl. a malta mizela neskutečně :D

jendad
hodnocení

0x

Já bych spíše doporučil dřevostavbu. Ono když máte tlouštku stěny 15cm , anebo 40cm tak u takových malých staveb se hned projeví zda máte o pul metru větší pokoj. A když uděláte strop v patře betonový potěr cca 8-10cm , tak máte akumulace habaděj :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]