Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natření futer

Od: zavinac® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,,,čím mám natřít futra-rámy od dveří,,chci bílé ,ta sterá barva už není dobrá,je matná. díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
za sebe bych doporučil se vyhnout vodouředitelným barvám, ale držet se klasiky - syntetického emailu S 2013 Industrol. Ředidlo S 6006.
Je sice fakt, že klasika se musí natírat opatrněji, ve slabé vrstvě (když pořádně nekryje, tak raději 2 vrstvy), protože jinak barva stéká (tvoří tzv. záclony), ale kvalita nátěru je s vodovkou nesrovnatelná - zejména lesk a životnost (vodovky jsou takový system "řemeslo drž se, jdu tě ku.vit").

hodnocení

0x
No, podle toho cp píšeš, tak bych použil bílou lesklou barvu.
Předtím bych futra přetmelil a přebrousil.
hodnocení

Já je mám kovové ty futra. Není co tmelit,,jen důkladně umýt-odmastit,ale nevím tu barvu..

sonikm

Mám kovová futra, ale barva se olupuje. Můžete mi prosím poslat obrázek brusky, čím to zbrousit? Budu dělat poprvé, každá rada pro blbé a nezkušené dobrá :)

ronyx*

Zdravím,
otázka sice nebyla na mne, ale dovolím si odpovědět - do bytu to není otázka strojů, ale ručního broušení (špalík omotaný smirkem, popř. skelným papírem). Bruskou uděláte velký nepořádek a partnerka vás zabije ;) Pokud už nějaký ze strojů, tak max. nějakou vibrační brusku, pokud byste zvládl(a) práci s odsáváním vysavačem, tak připadá v úvahu ještě dražší excentrická bruska, ale nepořádku (brusnému prachu všude) se stejně neubráníte. Na nejúčinnější a nerychlejší řešení - broušení úhlovou bruskou rovnou zapomeňte - to je tak na práci někde venku, ale ne v bytě.

Otázka asi byla na mě, ale líp bych to rozhodně nenapsal.

Kupovat si brusku na obroušení několika futer mě přijde vcelku zbytečný. Rukou to jde vcelku dobře.

sonikm

Pánové, děkuji za odpověď. :) Zkusím sama ručně, kdyžtak povolám zálohy. ;) Bruska se dá i půjčit, ne?

hodnocení

Tak než kupovat brusku na 5 futer tak to už bych si pozvala odborníka na nátěr..

ivik*
hodnocení

0x

Velmi dobrá je vodou ředitelná barva Balakryl, mají lesk i mat,v několika hezkých odstínech.1/2 kg plechovka stojí asi 190 Kč, štětec i ruce umyjete vodou, nepáchne a je asi za 4 h suchá...

hodnocení

Uvažovala jsem o Balakrylu,no pokusím se jak to dopadne. Dělám hodně s balakrylem,ale futra ještě ne díky

doplněno 20.08.15 08:54:

Já to udělám lesklým Balakrylem.Díky všem za odpověď..

ivik*

Nebojte se toho, já jsem futra natírala před 15 lety tmavým odstínem( palisandr) a jsou netknutá, barva drží,neloupe se .Jsem taková domácí kutilka, tak mám zkušenost :)

já mám veškerý futra i venkovní natřený balakrylem já to dával do palysandru -odstín a bez problémů natíralo se to parádně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]