Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,nechci dávat hodně peněz do ohřevu vody v bazénu a tak jsem uvažoval nad tímto.Koupil bych asi 3-4 ks jenom na ohřev 20 m3 vody v bazénu. avenberg.cz/...
Bude to fungovat,ohřeje něco?
Moc děkuji za vaše názory
možná vám to pomůže: tohle jsem koupil na aukru mountfield.cz/... má to 5,4m2, ohřívám tím bazém 7m3 a za jeden pěkný slunečný den mi to vytáhne teplotu z 24°C na 28°C, řekněme za dobu od 12 - 16hod.
osobně bych koupil 2x tohle a připojil to normálně na ohřev TUV a topení...
v zimně to může pomáhat s ohřevem vody pro dům, v létě budete mít teplou vodu zdarma a přebytky pouštět do bazénu...
Vždyť to samé je i od této firmy.RD od bazénu máme 20 metrů a již není možné se zRD k bazénu dostat.Shodou náhod již soláry na RD máme.Nyní mi jde jen a jen o ohřev vody v bazénu.Pokud se jedná o kvalitní trubice,tak co je dnes kvalitní.Jde o to,že trubice za 3000 kč může jiná firma prodávat za 5000,ale i za 10000 kč.
to není to samé ani omylem.
kolektory na které odkazujete vy, jsou pouze skleněné trubice bez vnitřních heatpipe, takže jejich účinnost je tak 20% oproti tomu na co odkazuju já.
jinak když už solární kolektory na domě máte, tak co Vám brání systém posílit a vytápět tak bazén?
RD je 4 roky starý a kdybych tam chtěl něco bourat,tak mě stará zabije.mezi technicko částí a bazén je kompletní bytová část.Teréní práce a zahrada kompletně hotova.Je to opravdu nereálné a myslím si,že by to bylo opravdu hodně drahé.Toto mi připadá cenově dostupné.Na zastřešení rozhodně nějaký ten pátek mít nebudeme.Tady bych dal na střechu pergoly panely a zde bych cirkuloval bazénovou vody.Nechci nic složitého.
Problém je hlavně v tom, že každý řeší vytápění a přitom na prvním místě by se mělo řešit zastřešení bazénu, aby Vám teplo neutíkalo. Pak teprve řešit nějaký zdroj tepla..Nejlépe vychází tepelné čerpadlo, jelikož to vyrábí teplo i když není slunce. Proč taky ohřívat solárními panely vodu v létě, když je venku 40..
Řeším to se svými zákazníky velmi často a jak si pak libují, když je zastřešení a k tomu tepelné čerpadlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.