Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřev vody v bazénu

Od: karloss* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,nechci dávat hodně peněz do ohřevu vody v bazénu a tak jsem uvažoval nad tímto.Koupil bych asi 3-4 ks jenom na ohřev 20 m3 vody v bazénu. avenberg.cz/...

Bude to fungovat,ohřeje něco?

Moc děkuji za vaše názory

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Při koupi 4 kousků tě vyjde laciněji tepelné čerpadlo.

karloss*
hodnocení

Vyšlo by to asi cenově stejně,ale TČ budu dále energeticky živit,soláry ne.Pokud by však nesvítilo tak při TČ se koupat a ohřívat vodu mohu a soláry nic nevyrobí,ale já se při sluníčku koupat nebudu.Počkám si na slunný den,letos jich bylo habakuk.

paw*
hodnocení

0x
Za ty penize si bazen zastres. Nejakym levnejsim sklenikem. A budes mit koupani od kvetna do rijna. Bez bordelu.
kimbert*

Tak ten levnější skleník bych rád viděl,mám taky bazén asi 20 m3 (6mx4m) a solidní zastřešení nevyjde pod 40tkč,zatím to řeším folii a hledám možnosti jak ho levněji zakrýt.

hodnocení

0x

možná vám to pomůže: tohle jsem koupil na aukru mountfield.cz/... má to 5,4m2, ohřívám tím bazém 7m3 a za jeden pěkný slunečný den mi to vytáhne teplotu z 24°C na 28°C, řekněme za dobu od 12 - 16hod. :)

hodnocení

0x

osobně bych koupil 2x tohle a připojil to normálně na ohřev TUV a topení...

v zimně to může pomáhat s ohřevem vody pro dům, v létě budete mít teplou vodu zdarma a přebytky pouštět do bazénu...

karloss*
hodnocení

Vždyť to samé je i od této firmy.RD od bazénu máme 20 metrů a již není možné se zRD k bazénu dostat.Shodou náhod již soláry na RD máme.Nyní mi jde jen a jen o ohřev vody v bazénu.Pokud se jedná o kvalitní trubice,tak co je dnes kvalitní.Jde o to,že trubice za 3000 kč může jiná firma prodávat za 5000,ale i za 10000 kč.

to není to samé ani omylem.

kolektory na které odkazujete vy, jsou pouze skleněné trubice bez vnitřních heatpipe, takže jejich účinnost je tak 20% oproti tomu na co odkazuju já.

jinak když už solární kolektory na domě máte, tak co Vám brání systém posílit a vytápět tak bazén?

karloss*
hodnocení

RD je 4 roky starý a kdybych tam chtěl něco bourat,tak mě stará zabije.mezi technicko částí a bazén je kompletní bytová část.Teréní práce a zahrada kompletně hotova.Je to opravdu nereálné a myslím si,že by to bylo opravdu hodně drahé.Toto mi připadá cenově dostupné.Na zastřešení rozhodně nějaký ten pátek mít nebudeme.Tady bych dal na střechu pergoly panely a zde bych cirkuloval bazénovou vody.Nechci nic složitého.

jindra*
hodnocení

0x

Problém je hlavně v tom, že každý řeší vytápění a přitom na prvním místě by se mělo řešit zastřešení bazénu, aby Vám teplo neutíkalo. Pak teprve řešit nějaký zdroj tepla..Nejlépe vychází tepelné čerpadlo, jelikož to vyrábí teplo i když není slunce. Proč taky ohřívat solárními panely vodu v létě, když je venku 40..

Řeším to se svými zákazníky velmi často a jak si pak libují, když je zastřešení a k tomu tepelné čerpadlo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ohřev vody v bazénu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]