Nejste přihlášen/a.
muj soused chce přístup na muj pozemek. chce dělat fasádu ale já mam dva psi a jakýkoliv nekontrolovany vstup na pozemek je omezeni. Mam směny provoz a vubec nevím jak mužu povolit vstup na pozemek. zatím nedal vědět o termínu ale určitě vím že musím povolit vstup jen nevím jaké mam práva já. PROSÍM PORADTE...
Vy ze slušnosti i ze zákona souseda na pozemek pustit. Sepsat smlouvu že uvede pozemek do původního stavu a případné škody uhradí.Nafotit před opravou a po opravě.Termín od kdy do kdy oprava bude trvat. To by měl Vám dát soused. Oba to pak podepíšete.Možná bude nutné podpisy ověřit .To by měl také soused zaplatit.
Oba dva máte práva, ale jen vy dva se můžete, přesněji, musíte domluvit.
Vy musíte pochopit jeho, že potřebuje opravit stěnu. Je problém na nějaký čas psy uklidit do kotce? Jen vy a pan soused můžete najít nejlepší řešení..
doplněno 17.08.15 21:08:Paní Zdenko, samozřejmě, že si můžete navrhnout termín oprav. Ale je to jen o domluvě.
Když mu nabídnete terrmín, jen po 12 hodině, těžko budou na slunci tahat omítku.
Opravdu se musíte dohodnou, tak abyste byli oba spokojeni.
Já měl něco podobného taky se sousedem. Vadilo mu úplně všechno. Tak jsem mu řekl, že na opravu z jeho strany kašlu. Že je jeho problém, že bude koukat na hnusný zdi. Já mám výhled na jeho hezké a co vidí on je mi jedno. A vydržel jsem to. Když se někdo zeptal,po pravdě jsem říkal, že než se dohadovat se sousedem, tak to nechám tak. Když už jsem začal přemýšlet, že půjdu úřední cestou,přišel sám, jestli bych si to neopravil, že mu to vadí. A i nářadí mi půjčil. Takže to berte tak, že na tom vlastně vyděláte. Odměnou bude hezčí okolí.
moc děkuji za rady, jen chci říci všem co mě odsuzují že mam problémy a nechci pustit někoho na pozemek. Budu mít na pozemku nejméně měsíc lešení a cizí lidé budou chodit sem tam. Nebudu moci vjet autem na pozemek. Tak jsem jen chtěla vědět zda mužu mít pohyb dělníku trošku pod kontrolou. Ještě jednou děkuji
Dejte mu prosím písemné vyrozumnění, že si nepřejete vstup kohokoliv cizího a zvláště dělníků na svůj pozemek v dané věci - tak bude mít alespoň důkaz, že jste mu zakázal vstup a tím znemožnil stavbu ošetřit - až mu ta zeď spadne na váš pozemek a přizabije vás...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.