Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl tu položen podobný dotaz, ale odpověď jsem v něm nenašla.
Máme doma myčku AEG. Dle návodu umožňuje napojení pouze na 1 přívod vody, tzn. buď teplou, nebo studenou.
Nyní jsme instalovali tepelné čerpadlo a teplá voda nás vyjde relativně levně oproti elektřině (nikoliv ale zcela zadarmo). Z tohoto důvodu uvažujeme napojit na tuto teplou vodu i myčku. Voda z bojleru má cca 41 - 46 °C. Dle návodu lze do myčky pouštět max. 60, což je tedy OK.
Ale chci se zeptat: Pokud nyní mám myčku napojenou pouze na studenou, tak voda, kterou myčka sprchuje nádobí, je vždy horká, tedy ohřátá myčkou? Nepoužívá myčka např. na nějaký počáteční nebo koncový oplach pouze studenou vodu?
Jde mi o to, aby napojení myčky čistě na teplou vodu bylo skutečně ekonomické, protože bude myčka používat celou dobu na veškeré oplachování teplou vodu z bojleru (kterou byť platíme - byď za méně peněz než u elektrického ohřevu). A v případě napojení na studenou vodu by třeba částečně používala studenou vodu.
Snad jsem to napsala dost srozumitelně. Poradíte? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.