Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat větrání komory s jídlem

Od: dallon odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, nemám odětrávanou komuru na jídlo v panelovém domě. Chtěl bych udělat odvory k venkovnímu větrání viz modré kroužky, vrtat budu do dřeva zevnitř spížky vykružovákem, dále je již otvor k větracím mřížím ven.

Nechápu, že to předchozímu majiteli nevadilo, že neměl větranou komoru, tvoří se tam také sposta molů.

Poté bych se chtěl zeptat, zda také vyvrtat díry viz. červené kolečka? Prostřední díl nebude totiž větraný jelikož když zavřu dvířka, není tam žádná fuga.

Přikládám fotku, děkuji.

Jak udělat větrání komory s jídlem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

2x

ty dva větrací otvory jsou proto,aby tam byl průvan>>> takže se nabízí udělat i ty dva červené>>> ale: mezi policemi a dvířkama to určitě netěsní,takže vzduch může proudit,proto jsou zbytečné...

bruno*
hodnocení

1x

K problému samotnému vám neporadím, ale proč s myslíte, že komory s jídlem musí být větrané?*kafe* Spousta lidí větrací otvory ve špajzu naopak zaslepuje, protože jimi v zimě ukrutně táhne. Moli se "tvoří" z jiných příčin a s větráním to nemá nic společného. Já taky nemám větraný špajz a ničemu to nevadí...

dallon
hodnocení

Dobrý den,
mame kuchyň na jihovýchod, všechno jídlo se nám tam kazí, čokolády roztočené, všude moli. Kdybych udělal všechny potrebne otvory, nebylo by to lepší?
Děkuji
bruno*

Je třeba dobře si rozmyslet, co patří do lednice a co do špajzu. A znovu opakuji: moli nemají s větráním co dělat, to je jiné téma!

No, v paneláku někdy ano, ale jinak. Moli se šíří potrubím společného odsávání, pakliže si chytráci odstraní filtry.

Dallo, nebylo by to lepší. Fakt ne! Podobnou špajzku jsem zažila. I s otvory. Naučila jsem se do ni dávat jen sypké věci a ještě něco. Většinu jsem mívala v ledničce. *jasne* Teď mám špajzku úplně zvlášť, s okýnkem a mám tam zavařeniny a brambory a cibuli a česnek. Jinak všechno v potravinové skříňce v lince a v ledničce.

doplněno 15.08.15 16:17:

vitalia.cz/...

A tady jsou dvě diskuze s podobným problémem, moli potravinoví. poradte.cz/...

Kopenou sypkou potravinu, v původním obalu, dejte do igelitového pytlíku a na noc na mražák. Všecko živé zahyne. A když všecko sypké budete izolovat v obalech, lahvích, nebudou napadat vedle stojící sáčky a tak se molů zbavíte. Jasně že nejdříve ze špajzky všecko ven a vyházet i jen podezřelé věci. ;) Bruno má pravdu, moli nesouvisí s větráním. Ty si přinesete z obchodu, ze skladu.

doplněno 18.08.15 09:28:

Na přesypání do mléčných lahví budete potřebovat trychtýř se širokým hrdlem, který se používá na zavařování, aby se neopatlaly hryny hrdla láhve. Ty přesně sedí i na mléčné láhve.

dallon
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za rady, větrání jsem udělal, teď jen se zbavit molů.

Nevíte někdo kde by se daly sehnat nějaké skleněné nádoby s uzávěrem třeba se šroubovacím víkem?

Děkuji

Vietnamci mívají velice hezké. Sleněné i nějaké průhledné, umělohmotné. Obsah většího balení sypkých potravin je opravdu nejlepší přesypat do láhve na mléko. Dobře se skladuje, je do ní vidět, může stát i ležet. Je potřeba koupit trychtýř se širokým hrdlem.

sanyo*

Např. na bleších trzích sežené krásné skleněné parádní uzávěry ( v SRN) za pár eur, pokud jste někde blízko hranic , neváhal bych..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]