Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové,
Chci se zeptat jestli někdo z vás neví, kde by se dal sehnat otvírák na konzery (viz foto). Kupoval jsem ho už před mnoha lety ve stánku někde na trhách, ale třeba ho někdo vyrabí. Já ho od té doby nikde neviděl a podle mne se jedná o nejlepší odvírák jaký jsem kdy držel v ruce. Děkuji předem za odpověď.
Zajímavé. Zkuste udělat krátké video jak se to používá, dát ho na youtube a pokud je opravdu tak dobrý, třeba ho začnou vyrábět v Číně a bde k mání v tržnicíh. Už dnes je hodně otvíráků na konzervy podle tvaru nový zahraniční výrobek.
Všechny dnešní otvíráky na konzervy jsou velké a nevhodné na výlety. Klasické maličké placičky s výklopným řezacím nožíkem, které byly v ceně u každé paštiky nebo rybiček se už u nás asi nevyrábějí a přesto jsou napodobeniny za 15 Kč občas v některých obchodech. Takže váš otvírák třeba někdo vyrábí, prodává, nebo začne vyrábět a prodávat.
Zajímavý byl otvírák na konzervy se zubatým kolečkem, řezacím kolečkem a kličkou ebo spíš klíčkem kterou se otáčením zubaté kolečko pohybovalo po okraji plechovky a řezací plech plynule prořezávalo i bez kovových pilin.
Děkuji všem za odpovědi, obzvláště za odkazy. Myslím že to budu to samé. Snad i kvalitou, neboť tento i po dvaceti letech stále řeže, i když kolečko se už mírně ztupilo a není to už ono. Jinak použití je vyobrazeno v odkazu z kuchyňských potřeb a přesně tak funguje. Zapíchout do prostřed víčka, položit na konzervu a jedním tahem dokola otevřít. Je to rychlé, nedělá to žádné špony a není ani potřeba velké sily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.