Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvírák na konzervy

Od: had186® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den rádcové,

Chci se zeptat jestli někdo z vás neví, kde by se dal sehnat otvírák na konzery (viz foto). Kupoval jsem ho už před mnoha lety ve stánku někde na trhách, ale třeba ho někdo vyrabí. Já ho od té doby nikde neviděl a podle mne se jedná o nejlepší odvírák jaký jsem kdy držel v ruce. Děkuji předem za odpověď.

Otvírák na konzervy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

kuchynskepotreby.cz/cz-detail-89448-otvirak-na-konzervy-kruhovy.html

zkuste třeba tento. Hezký den

pohanka*
hodnocení

2x

Vyobrazený jsem našla za 124 Kč na Heurece pod jménem Sonix 3800039.

K dodání do 3 dnů.

I já se připojuji s velikými díky – měli jsme ho kdysi doma a taky se mi ho nedařilo nikde sehnat (i když jsem se zase tak moc nesnažil, ale průběžně jsem se lidí ptal, jestli nevědí, a on tenhle druh otvíráku nikdo ani neznal).

Bezkonkurenčně nejlepší otvírák na světě.

gusto
hodnocení

1x

Zajímavé. Zkuste udělat krátké video jak se to používá, dát ho na youtube a pokud je opravdu tak dobrý, třeba ho začnou vyrábět v Číně a bde k mání v tržnicíh. Už dnes je hodně otvíráků na konzervy podle tvaru nový zahraniční výrobek.

Všechny dnešní otvíráky na konzervy jsou velké a nevhodné na výlety. Klasické maličké placičky s výklopným řezacím nožíkem, které byly v ceně u každé paštiky nebo rybiček se už u nás asi nevyrábějí a přesto jsou napodobeniny za 15 Kč občas v některých obchodech. Takže váš otvírák třeba někdo vyrábí, prodává, nebo začne vyrábět a prodávat.

Zajímavý byl otvírák na konzervy se zubatým kolečkem, řezacím kolečkem a kličkou ebo spíš klíčkem kterou se otáčením zubaté kolečko pohybovalo po okraji plechovky a řezací plech plynule prořezávalo i bez kovových pilin.

jozka*
hodnocení

0x

Tento typ otvíráku vyráběli fuškou soustružníci v MEZu v Postřelmově před cca 20lety. O jiném výrobci nevím.

hodnocení

0x

Zajímavé, takový jsem ještě neviděl. Jestli tomu dobře rozumím, tak to řeže stejně velký otvor v malých i velkých konzervách?

doplněno 14.08.15 11:44:

Aha, na předchozím odkazu je to vysvětlené, čezací kolečko se po tyčce posouvá. Zas jsem o něco chytřejší.

doplněno 14.08.15 11:45:

řezací kolečko

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, obzvláště za odkazy. Myslím že to budu to samé. Snad i kvalitou, neboť tento i po dvaceti letech stále řeže, i když kolečko se už mírně ztupilo a není to už ono. Jinak použití je vyobrazeno v odkazu z kuchyňských potřeb a přesně tak funguje. Zapíchout do prostřed víčka, položit na konzervu a jedním tahem dokola otevřít. Je to rychlé, nedělá to žádné špony a není ani potřeba velké sily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]