Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme zánovní (6 měsíců) myčku Bosch, ale od první chvíle (nyní je to ještě horší) myje hůře sklinky, jsou v nich jakoby zaprskané nečistoty a ty pak nejdou dolů ani nožem. Celkově sklinky, které jsou jen od pití jsou potom jakoby zaneseny jídlem a to drží tak, že to ničím už nesundáme.
Další problém je, že když myčku otevřu a čuchnu k nádobí, nevoní pěkně kapslami (JAR), ale mírně to zapáchá. Není to hrozné, ale mělo by vonět. Zkoušeli jsme více značek kapslí.
Samozřejmě je v myčce i sůl a leštidlo. Kapsle používáme 3v1 a sůl i leštidlo jsme navolili, aby myčka dávkovala jen decentně.
Děkuji za každou radu.
Dobrý večer, do sklinek nalejte vodu, ta ty nečistoty odmočí a vy nemusíte škrábat nožem. Zkuste je líp naskládat, někdy málo prostoru pro trysky nevyčistí nádobí správně a při sušení se nevypláchnuté nečistoty připaři.
Proč vám zapáchá myčka nevím. Zkuste snad čas od času pročistit filtr se sítkem a koupit samočistící gel, který použijte pouze na program bez nádobí.
Tak za první musíš zkontrolovat a vyčistit filtry na dně mycího prostoru.
Zbytky jídla rozhodně neprojdou přes filtry a následně s vodou přes trysky tak, aby se pak přilepili na sklenice a tam zaschly. Jedině snad že bys dával(a) sklo dnem dolů.
Když dáváš nádobí do myčky, tak myčku vždycky zavírej. Pokud je pootevřená, tak zbytky jídla zasychají a pak s nimi myčka nepohne (neumyje je).
Na dveřích myčky je těsnění a na spodní straně dveří nebo v okolí těsnění se může hromadit tuk a nečistoty. Pokud tam něco takovýho máš, tak je jasný že to i smrdí.
Určitě kup nějaký čistič myčky a nech to projet bez nádobí pouze s čističem.
Pokud není pokažená, což asi není když myje, tak děláte něco špatně vy. Já myju už si rok kapslemi Finisch Powreball (zelené) a moje 12 roků stará myčka je uvnitř jako nová. Nádobí oplachuji před vložením do myčky minimálně. Když jsem myl práškem, míval jsem občas sklenice matné. Dnes to neznám. Nádobí je opravdu jako z reklamy, příbory lesklé a sklenice čisté. Nevolíte v zájmu nesmyslných úspor energie a vody nějaký krátký program? Já myju dvě hodiny na 50 st. Myčka zvládne i připečené zbytky.
Zdravím,
myjeme na klasický program, žádné eco.. ale zkoušel jsem i ty jiné. Nejhorší je, že nepřischne zaschlé jídlo, problém je jen s hrnky a sklenkami paradoxně, které jsou jen od pití.
Někdo nám říkal, ať hrnky a sklenky myjeme jen v dřezu, když jsou jen od pití, ale to nechci ze dvou důvodů. První je úspora vody, je blbost vyčabrat denně 20 litrů vody jen na sklinky, když potom jede myčka. Druhý je ten, že sklinky umyté jen rukou jsou čmouhaté, musí se utírat atd.
Když myčka myje jak má, sklinky jsou opravdu jak z reklamy a já se nemusím pak stydět nabídnout je návštěvě.
Ovšem někdy to udělá tento "maras" i na hrncích atd.
Filtr je dole jen jeden, ten čistím pravidelně.
nám to takto dělá, když na nádobí necháme větší zbytky jídla, resp. zbytky od jídel. Z nádobí zbytky seškrabujeme, ale většinou neoplachujeme a dáváme do myčky tak. Zvláště těstoviny, brambory, rýže, vločková kaše, zbytky povidel, mouky! apod. dokáží na sklenkách udělat to, co píšete. Největší svinstvo je zřejmě hrnec, kde se vařily kroupy.
Dát tabletu, pustit na prázdno na nejvyšší teplotu. Dole je filtr, pořádně ho pak vyčistit, poté pustit znova, místo tablety nalít litr octa. Myčka potřebuje občas vyčistit, Já čistím takto, nic nesmrdí.
Ještě jedna rada, pokud nemyjete, nezavírejte ji úplně, dejta tam nějakou malou zarážku, jinka to zasmrádne během pár dní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.