Nejste přihlášen/a.
Jsou zdravé zelené olivy nebo je to jen taková nafouklá bublina?
Já myslím, že syrové olivy se jíst nedají.Jinak se jedná o nakládané olivy (na různé způsoby). Jestli jsou zdravé? Je to prostě pochutina jako třeba nakládané okurky. Ty taky nikdo nejí primárně z toho důvodu, že je to zdravé. Prostě jsou jídla, ke kterým si dám kyselou okurku. Stejně tak jím olivy, protože my chutnají.
Záleží na tom, co máte na mysli. Olej lisovaný za studena (virgin) je opravdu zdravý. Vlastně jinak, je nejméně škodlivý. Pokud myslíte olivy jako plody, čerstvé zelené se jíst nedají, teda dají, ale není to dobré, nechutnají. Nakládané pak naopak chutnají hodně...
Dobrý den, určitě budou zdravější, než např. bůček. Ovšem, to je každé ovoce nebo zelenina.
Používání olivového oleje je dnes moderní (bublina), ale když jsem viděl v jedné tabulce srovnání hodnot (obsahu), tak první byl olivový olej a druhý byl olej řepkový, jehož vlastnosti jsou jen o malinko horší. Nejhůře dopadl slunečnicový olej. Takže, rozdíl mezi řepkou a olivou je hlavně v ceně. Zdravím!
P.S. Ale, při používání řepkového oleje nebudete IN .
lada1 - v tom případě by stačil první řádek mé odpovědi. Ale, psal jste o možné bublině a ta se týká spíše toho oleje. O bublině kolem oliv (plodů) nevím.
doplněno 13.08.15 21:15:lada1 - není problém v tom, že olivy v nálevu jsou přesolené?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.