Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou zdravé syrové zel.olivy?

Od: lada1® odpovědí: 5 změna:

Jsou zdravé zelené olivy nebo je to jen taková nafouklá bublina?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karelb*
hodnocení

4x

Já myslím, že syrové olivy se jíst nedají.Jinak se jedná o nakládané olivy (na různé způsoby). Jestli jsou zdravé? Je to prostě pochutina jako třeba nakládané okurky. Ty taky nikdo nejí primárně z toho důvodu, že je to zdravé. Prostě jsou jídla, ke kterým si dám kyselou okurku. Stejně tak jím olivy, protože my chutnají.

hodnocení

2x

Záleží na tom, co máte na mysli. Olej lisovaný za studena (virgin) je opravdu zdravý. Vlastně jinak, je nejméně škodlivý. Pokud myslíte olivy jako plody, čerstvé zelené se jíst nedají, teda dají, ale není to dobré, nechutnají. Nakládané pak naopak chutnají hodně...

Ano,zelené plody olivovníku asi zdravé budou,jinak by se z nich nevyráběl ten nejlepší olej.
Ovšem,když si olivu utrhnete,s tím,že si pochutnáte,tak to máte smůlu.Jsou hnusné *blee*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, určitě budou zdravější, než např. bůček. Ovšem, to je každé ovoce nebo zelenina.

Používání olivového oleje je dnes moderní (bublina), ale když jsem viděl v jedné tabulce srovnání hodnot (obsahu), tak první byl olivový olej a druhý byl olej řepkový, jehož vlastnosti jsou jen o malinko horší. Nejhůře dopadl slunečnicový olej. Takže, rozdíl mezi řepkou a olivou je hlavně v ceně. Zdravím!

P.S. Ale, při používání řepkového oleje nebudete IN .

doplněno 13.08.15 21:14:

lada1 - v tom případě by stačil první řádek mé odpovědi. Ale, psal jste o možné bublině a ta se týká spíše toho oleje. O bublině kolem oliv (plodů) nevím.

doplněno 13.08.15 21:15:

lada1 - není problém v tom, že olivy v nálevu jsou přesolené?

hodnocení

Já jsem se prosím ptal na zelené olivy né na olej,olej neřeším./olivy buď v nálevu nebo zavařené ve skle./

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]