Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: honzmalatny* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, kontroluji vodovodní potrubí a narazil jsem na zpětnou klapku, co je na svislém potrubí ve vrtu. Co mi nějak vrtá hlavou je tento šroub, viz obrázek. K čemu slouží? Je to něco jako pojistný ventil? Když zapnu čerpadlo, tou dírkou valí voda ven. Když jsem ho odšrouboval, má na sobě gumku,něco jako ventilek u kola. Z té gumy bylo jen torzo. Kdybych ten šroubek nahradil jiným bez díry, vadilo by to? Nebo se dá nějak sehnat guma nebo šroub? Na co se mám v obchodě ptát?Klapka je jinak v poho, funguje.

Díky

Co to je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

0x

Vypadá to na přisávání vzduchu pro tlakové nádoby bez vaku.

honzmalatny*
hodnocení

hm,a co teď?

Co teď? Buď zkusit prodejny s čerpadlama(v OBI,BAUMAXU...to nekoupíte) nebo objednat buď komplet nebo jenom ventilek:

aquapumpe.cz/...

cerpacitechnika.cz/...

cerpadlo-cerpadla.cz/...

vasetopeni.cz/...

doplněno 13.08.15 19:36:

Nevím co máte za systém ale jestli klasický rozvod tak hrozí brzké zničení čerpadla-zapne při každém odběru vody(může i stále vypínat,zapínat).Ale jestli ho používáte pouze na zalévání hadicí tak ho klidně zavařte

honzmalatny*
hodnocení

Zkusím zajet do Hranic, není to zas taková dálka.Ještě otázka.Co by se stalo,pokud by se ventil zaslepil a byla použita tlaková nádoba bez vaku?

111®

no vzít starou a jít se poptat k vodařům, případně čerpadlářům...

saman47*
hodnocení

0x

Jak píše hubas, je to ventilek na přisávání vzduchu do systému bez vaku. A řešení? buď gumičku nebo celý ventilek sehnat třeba na aukru, pochybuju, že se to ještě vyrábí, nebo díru po ventilku zaslepit šroubem, nebo ucpávkou a do systému zařadit expanzi s vakem.

saman47*
hodnocení

0x

Jo a voda se valí ven z toho důvodu, že ta gumička už je po smrti.

hubas*

Pokud ventilek zaslepíte, budete muset čas od času připustit do tlakové nádoby vzduch (rozspouští se ve vodě). Pokud čerpadlo bezpečně dosáhne vypínacího tlaku, nemusíte nic zaslepovat a můžete to nechat tak, jak to jo. Místo přisávácí klapky se může potrubí navrtat a funguje to taky, ta ztráta onou dírkou není vzhledem k jejímu průměru velká a voda z ní teče pouze pokud čerpadlo tlačí. Sám mám potrubí navrtáno a bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]