Nejste přihlášen/a.
Zdravim
potrebuju poradit ohledne vany jake je lepsi jestli AKRYLATOVA a nebo PLASTOVA
Dik vsem za odpovedi
taky jsme o tom uvažovali, ale pak jsme si koupili smaltovanou, pěkně jsem ji zespoda zapěnil a žádný rozdíl neni znát a moje drahá polovička může drhnout , drhnout a drhnout ...
a nic se neprodře, ona totiž ráda blejská
rozdíl je v tom, že smaltovaná vana studí. Voda ji sice zahřeje, ale vlézt např. při sprchování do suché a studené vany není nic moc. Taky každý náraz o vanu přináší pěkné oprýskance. Určitě se to nemusí stát 10let, ale může se to stát klidně druhý den. To samé v plastové nebo akrylátové vaně udělá šrám, který není tolik vidět jako opravovaný smalt.
Podle mě je smalt resp. plechová vana jen hloupý přežitek kvůli mojí mámě, která chtěla "poctivou" vanu. Já si raději koupil akrylátovou a jinou bych už nechtěl. Ve sprchovém koutu máme "umělý litý mramor" (název mi vypadnul) a to je to samé v bledě modrém. Nestudí
akrylátovou vanu zapěnovanou nemáme, není potřeba, nechladne
vzhledem na skoupou otázku skoupá odpověď: SMALTOVANÁ
ptej se více, co od té vany požaduješ a pod.
doplněno 01.07.09 21:13:podle toho, jaká máš kritéria, můžeme poradit...
doplněno 02.07.09 05:20:odpověď vypadá nelogická, ale před přejmenováním adminem otázka znela: jaka nej vana?
mno jestli ta plastova vana nepraska, jestli se neprohyba, jestli nezazloutne, a jaka je jeji tzv.: zivotnost
máme plastovou vanu a jsem s ní nadmíru spokojená, máme ji po rekonstrukci asi pět let a je pořád v bezva stavu, neprohýbá se, nepraská a ani nezažloutla.Stačí ji přejet houbičkou s jarem a je zase pěkňoučká.Navíc máme malé děti, které si s oblibou hrají se sprchou a tou růžicí doslova mlátí do vany a nikde ani známka poškození, u smaltové bych si tak moc jistá nebyla. Zespod ji máme také zapěnovanou, aby se zpomalil proces chládnutí vody, to nám poradili instalatéři a myslím,že to funguje.
Debata je zcela zbytečná.Plastová vana = vana akrylátová.Pokud se tazatel neptá náhodou na rozdíl mezi vanou akrylovou a sklolaminátovou.Pak bych se jednoznačně přikláněl k vaně sklolaminátové.Je mechanicky pevnější a její životnost je lepší,protože povrch je z polyesterové pryskyřice,odolnější k poškrábání.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.