Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou klimatizaci do garsonky?

Od: hoja odpovědí: 18 změna:

|Dobrý večer,

potřeboval bych poradit, jakou klimatizaci pořídit do panelákové garsonky. Všechny klimatizace vyžadují odvod teplého vzduch někudy ven. Jak toto řešit pokud nemám balkon?

Existuje mobilní klimatizace, která by tento vývod nepotřebovala?

Co se vám kromě klasického větráku osvědčilo?

Děkuji,,,,uvítám konkrétbí tip

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Žádná klimatizace nemůže pracovat bez odvodu teplého vzduchu ven z místnosti, a tedy samozřejmě ani ta mobilní.

Doplním martina ... takže když to nejde přes balkon, tak to půjde přes okno.

hj
hodnocení

0x

Dle mého názoru klimoška v našich podmínkách do bytu nepatří. Je to nesmysl, který nepřináší nic dobrého.

au1
Mne to treba prinasi snesitelny prostredi v byte :) mame vsechna okna v panelaku otocena najih, takze nam slunce pere do celyho bytu od rana do vecera. V tech to parnych dnech, kdy Brno hlasi 35 stupnu, mame pod balkonem 41 a v byte bez klimy 32. Ze klima neprinasi nic dobryho vam neznamena, ze to plati i pro ostatni :)

Musí si ji nařídit ,aby mu to nevadilo ,,,/velký tepelný rozdíl / pokud jde ven/Je faktem že ji každý nesnáší. Ale v marketech jsou a nevadí .V Emirátech jsou i jinde a jsou v klidu tak nevím..

Některé názory se zdají jako nesmysly, které také nepřinášejí nic dobrého.
Můžeš nějak oddůvodnit tvé tvrzení? Proč naše podmínky klimatizaci znevýhodňují, případně ji nesvědčí či škodí? Co je špatného na výsledku činnosti klimatizace?

au1
hodnocení

0x
Je to byt v OV? Pokud jste majitelem, muzete si split klimu nechat nainstalovat, provrta se dira skrz zed o prumeru 5cm a venkovni jednotka se da na kovove nozky na zed domu. Problem by mohli mit ostatni clenove SVJ, je na vas, jak to vyjednate. Pokud nejste majitel bytu, pak jedine mobilni klimu, ta je ale dle me k nicemu, mel jsem ji den a vratil jsem ji do obchodu. Jen to dela kraval a zere eletriku, hadice na odvod tepla musi byt ven z okna, tudiz ucinnost nula nula nic. Kdysi mi radila jedna firma, ze lidi to delaj tak, ze maj 2 kridla okna, jedno na zimu bez diry, druhy na leto s dirou ve skle pro klimu, a vzdy je na jare a podzim prohodi. Ovsem nevyhoda je, ze to okno s dirou pro hadici nemuze but protihlukove :)
hubas*

Obal domu se bere jako společný majetek, čili není podstatné, je li tazatel vlastníkem jednotky.

au1
prave proto to podstatne je. majitel bytu bude tohle naruseni plaste resit s SVJ, a je jakas sance to prosadit. u druzstevniho nebo najemniho bytu si to nedovedu predstavit.
v mem pripade se predseda SVJ vyjadroval asi pul roku stylem politickym,tzn ani jasne ano ani jasne ne. nebyl ani schopny mi rict co je vse potreba udelat pro to,aby mi byla instalace povolena. na schuzi byl proti jediny clovek a to ohledne hluku. takze dyl jsem necekal,a tu klimu proste nechal nainstalovat.kdybych cekal na vyjadreni predsedy SVJ,tak klimu nemam dodnes.

hodnocení

0x

Kupte si RAVANSON není to klíma,ale chladícípřístroj..Ale již nikde nejsou takže...

hodnocení

0x
Pokud ten Ravanson pracuje na principu vytvoření vodní mlhy a pomocí ní vzduch ochlazuje, má to jisté nedostatky. Pokud se vzduch v místnosti nasytí vodní parou, přestane další přijímat a chlazení ustane.
Takže asi na chvilkové nárazové chlazení dobré. Na dlouhodobější bude třeba občas vyvětrat, aby se snížila vlhkost.

Ne nepracuje na tvoření mlhy,dává se do ní led a ona to tím chladí.Kolega si ji koupil a je spokojen.Má spotřebu jako 50stka žárovka cena ,,2 500kč..

"Má spotřebu jako 50stka žárovka..."

Jistě, a ten led se tvoří v mrazáku zadarmo *smich* . Těch 50 W je spotřeba jen větráku, který rozhání drahým ledem mírně ochlazený vzduch po místnosti.

doplněno 17.08.15 12:35:

Zavinac - "...ne ten led tam dáváte..."

*bzum* Fajn, a berete ho kde? Nasekáte ho v zimě na rybníku a skladujete v dokonale izolovaném sklepě? Nebo si ho necháváte vozit z Antarktidy? *haha*

magdon,,,,,ne ten led tam dáváte

jendad

No a ten musíte vyrobit . Pokud led děláte doma v mrazáku , tak si moc nepomužete . Mrazák vám to teplo vrátí do bytu :)

magdon takové odpovědi si laskavě nechte ,,já chci poradit a vy tady jste ironický..Jistě umíte číst ,,tak si to najděte a budete mlít jinak zdravím

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mně se osvědčilo uzavírat a zastínit okna přes den a větrat až v noci. Nyní všichni podléhají pod vlivem horka fenoménu "klíma", ale za pár dní budou třeba v kurzu ponorná čerpadla na čerpání vody z bytů a sklepů. Nákup zvažte - je to drahé, vyžaduje to servis, je to hlučné, je to velké a má to značný odběr elektřiny. A také je to prý vyprodané. Zdravím!

hodnocení

0x

Už se to tu řešilo, takže zopakuju svoje zkušenosti. Před časem jsem si koupil mobilní klimatizaci do ložnice. Už bych to neudělal. Účinnost mizerná, kravál, ve kterém se nedá spát, obrovská spotřeba. Přesto jí v těchhle vedrech používám (lepší, než nic a když už jí mám...). K odvodu horkého vzduchu využívám starého průduchu pod oknem (bývaly tam WAWky). Jenže mobilní klimatizace mají tu vlastnost (na rozdíl od klasických), že odsávají část vzduchu z místnosti a ohřátý ho vypouští ven. Takže ten odčerpaný vzduch se musí logicky nahradit jiným. Ten se ovšem přisává různými netěsnostmi z okolních nechlazených místností (případně oknem zvenku), takže je velmi teplý. Tím se účinnost podstatně snižuje. Bez klimy je v místnosti 31 stupňů, pokud jí nechám trvale zapnutou na maximum, nestáhnu teplotu pod 27 stupňů (místnost cca 60 m krychlových), i když je klima nastavená na 20 stupňů (kompresor při tom běží nepřetržitě). Vypínám jí až pozdě v noci, když teplota venku klesne pod teplotu v místnosti (v současných vedrech kolem 1:00 hodiny ranní) a pak otevřu všechno, co se otevřít dá. Pak je cítit relativně chladný vánek proudící oknem a v nastalém tichu se dá i usnout. Ráno, kolem 8:00 okna zavírám, klimu zatím nepouštím (kvůli spotřebě a taky aby si chvíli odpočinula). To dělám až tak kolem 16:00, aby se do večera teplota aspoň trochu snížila.

Možná existují mobilní klimajednotky kvalitnější, ale ty budou cenově někde jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]