Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrobíte prádlo?

Od: lucie* odpovědí: 11 změna:

Je nás asi málo,ale miluju když je prádlo"tvrdší"hlavně povlečení a trička.Škrobíte ještě někdo prádlo?a jak a čím?většinou ty návody na škrobech jsou dost složité,proto se ptám jestli není třeba nějaký jednodušší trik jak na to.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Škrobím utěrky( lněné a bavlněné) a to z důvodu praktického. Zvyšuje se tím podstatně sací efekt při utírání,neulpívají žádné chloupky, což hlavně oceňuji při pulírování vinných skleniček. Používám škrob zn. Unipret- rozpustný za studena -návod na použití je jednoduchý. Povlečení také škrobím, ale jen některé-podle toho z jakého je materiálu. A škrobit trička? To mě tedy nikdy nenapadlo.

hodnocení

2x

Celý život jsem všechno, co trochu šlo, škrobila. Mladí ze mně měli srandu, že škrobím i kapesníky, že si odřu nos :-D Cíchy jsem milovala, když rachotily, ale teď mám všecky buď flanelové, nebo z maka, nebo krepové a nic z doho se neškrobí. Útěrky nemám, mám jen froté napůl ručníky. Tak abych si zaškrobila, tak alespoň záclony. Snadněji z nich pouští všechno, čím nasákly a nabraly na sebe. V sámošce byl ve výprodej Alba efekt. Ten jsem používala, když jsem škrobila krajky na peřince svých dcerek, když byly nemluvňaty. :-D

Lucie, jak se cítíte, jak snášíte tahle vedra? Co dvojčátka, jsou hodná nebo se bouří a protestují? Kdy máte termín? *houpy*

doplněno 14.08.15 06:54:

Lucie, děkuji za odpověď. :) Jste obdivuhodná! Já v tom horku, dusnu a parnu mám co dělat zajít se psem ven a pro chleba, abych nezkolabovala a vy jste vpořádku. Skvělé! *palec* Fakultka je opravdu špičková. Také poporodní péče pro novorozenečky v inkubátorech a jejich rehabilitace je obdivuhodná. Jste v dobrých rukách. Já vám, všem třem, přeji, ať těch pár dní zvládnete co nejsnadněji a pak ať příjdou na svět krásná, zdravá dvojčátka.

lucie*
hodnocení

Utěrky mám taky malé ručníčky,*palec*takže ty škrobit nepotřebuju...ale povlečení mám ráda tvrdší a taky pracovní trička byly lepší a déle vydržely hezké,že hned nebyly jako hadr.

Jinak děkuji za optání babkazov,v pondělí mě po běžné kontrole na rizikovém kam chodím,hned přijaji na oddělení do středy.Cítím se v pohodě,jen děti už jsou těžké,tak trochu klesli a doktoři je chtěli pár dní pozorovat co tím ty dvojčata sledujou.*vtip*Poctivě mi měřili břicho sondama asi 5krát denně,ale žádné stahy se neukázaly,takže ven ještě nechtějí a ještě pokračujem.Při každé vizitě se i tak doktoři divili,že už teď máme dobrý výkon za sebou,protože tyhle dvojčata jsou problémové.

Opět musím vyzdvihnout parádní přístup ve fakultce,opravdu supr servis,hromady jídla,péče,klima na pokoji:)ani se mi nechtělo domů.Fakt jsem si připadala,že tam jen zabírám místo,ale opravdu jsou tam velmi opatrní a poctivě pacienty sledují.Takže ať už nastane cokoli,ať mě čeká jakýkoliv porod,už se těším zpátky.Tyhle dvojčata je prý ideální porodit kolem 36.týdne těhotenství,takže bysme měli ještě 3týdny vydržet.Déle je nenechávají,protože je problém potom u porodu.Ovšem takhle vydrží málokdo,většínou se rodí od 28-36.týdne.

lucie*
hodnocení

babkazov- já zase začla ještě více cítit se staršími lidmi.Teď v tomhle stavu si na vlastní kůži uvědomuju,jak to mají těžké.Mám 20kg navíc i když to prý není vidět:) je fakt,že na mě nevisí přebytečná kila,ale je to zátěž,zadýchávám se,nohy stěžkly i když se od začátku snažím být aktivní a dělám procházky,chuť k jídlu minimální,tlak kolísavý,ruce denně odkrvené a bolavé...takže si teď hodně povídáme se sousedy(všichni cca kolem 75let)já mám strach o ně ve vedrech,oni zase o mě:)

Nejzajímavější bude jak se doma potom všichni sžijem s kočkama.Přece jenom jim domů donesu dva "vetřelce".Naše kočky jsou zlatíčka ale i tak to bude na pár dní náročné,aby se necítili odstrčení.

Až se to všecko šťastně udá, už tolik času nebudete mít. Ale nazapomeňte nám napsat, jak se máte a jaké jsou děti a jak je přijali všichni obyvatelé vašeho domova. ;) A děkuji vám za soucit s námi, dříve narozenými.

Škrobíte prádlo?

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Prádlo většinou neškrobím, snad někdy utěrky. Nepoužívám ale aviváž, takže prádlo je tvrdé i tak. A škrob používám někdy ten tekutý do automatických praček. Ale moc stejně neškrobí.

mot
hodnocení

0x
Ne, jsem zvykly na mekke pradlo ze susicky.

buss
hodnocení

0x

Ne a některé se ani nežehlííí. Škrobené jsem nesnášel, tvrdé, třeba povlečení ... fuj.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tuto "úchylku" jsem nesnášel už jako děcko. Sice jsem nějaké argumenty o důležitosti škrobení prádla vyslechl, ale to mě nepřesvědčilo. Každý naškrobený kousek jsem musel nejdříve v rukou zmačkat, aby byl vůbec použitelný. No, řekl bych, že je to nejvíce o pocitu ženy, která chce mít prádlo úžasné (a nebere ohledy na rodinu). Možná k tomu neškrobení prádla dojdete časem, resp. ten Vám bude chybět, až se narodí současně dva dědicové.

A až začnou mít vlastní názor a budou odmlouvat, tak uvidíte, zda to tvrdé prádlo přijmou nebo ne.

Tak, zatím škrobte (určitě i žehlíte) a užívejte si tuto "úchylku". Zdravím!

hodnocení

0x

Moje matka škrobila tak parádní polštáře že musely stát,,ale nepoužívala je na spaní,,ale škrobila také..Já nějak zapomínám,ale je to krásné.A také modřidlo se používalo na bílé prádlo,existuje to ještě,?

doplněno 15.08.15 08:33:

Ještě tohle ,,,tmavší věci se neškobí,,nebo vytvořily na prádle zaschlý škrob..třeba trenýrky a pak si můžete domýšlet vše.I tichou nebo hlasitou domácnost..To se mi stako,když můj muž byl na záletech a měl kdysi černou košili a zrubu byly ,no však víte a řekl mi,že je to škrob. Tak se to vše nakonec provalilo, a bylo po manželství..

pohanka*
hodnocení

0x

V poslední době již neškrobím. Do poslední chvíle jsem škrobila utěrky, ale jak člověk zůstane sám a nejsou děti, které by utěrky zapatlaly při pomoci v kuchyni, tak jsem na to hodila bobek.

Jednu historku starou 40 let bych ráda vložila. Když jsem se vdala, tak mě mamka chtěla jednou překvapit a vyprala mi prádlo. A nejen vyprala, ale i naškrobila bramborovým škrobem, který se nejdříve musel uvařit nahusto.

Nevim co dělala, ale naškrobila i manželovi trenýrky a vše i patřičně nažehlila

Manžel si je vzal do práce, a než trenky změkly, tak neskutečně trpěl. Mnohokrát si na tuto záležitost vzpoměl, protože měl ještě jednu o dost horší.

Mamka myla mísu u Wc a aby byla bílá použila růžový dryák, nějakou kyselinu. Špatně to opláchla, můj muž si sedal a dotkl se mužským citlivým místem zbytku té kyselinky. Mohu říci, že následky byly dlouho patrné a bolestivé. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]