Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále povolující sedátko na WC

Od: bramborkaa odpovědí: 15 změna:

Ahoj, šrouby, kterými je připevněné naše sedátko k závěsnému WC neustále povolují. Abychom je utahovali každých pár dní. WC i sedátko jsou rok staré, opotřebováním to nebude. Spíš jestli neexistují nějaké gumové podložky či co, které by tomu zabránily? Máme tam pouze šroub a matku, je možné, že tam řemeslníci nedali vše, co by mělo být, nebyl by to zdaleka první případ v naší novostavbě :-/

Jak to máte vy, že vám to drží?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

gumové podložky stačí, že by je mistři zapoměli dát? Je tam plastový šroub?

bramborkaa
hodnocení

Vlezla jsem tam pořádně s baterkou a vypadá to, že je tam vše - pod hlavičkou kovového šroubu průhledné těsnění a pod umělohmotnou matičkou jakési gumové. Tak proč jedna ta potvora nedrží..

Neustále povolující sedátko na WC
slonbonjohn*

Zatáhnout a přidat kontramatku

technikjirik*
hodnocení

2x

skoro jako když se z vás někdo "utahuje" a matice povoluje... jestli je v pořádku závit na šroubu i na matici, neexistuje důvod proč by se to mělo samovolně povolovat. Zkontrolujte zda jsou závity v pořádku, že nejsou "stržené

tesyk*

A hlavně-nevrtět se!*hi*

A pokud to nepomůže, tak raději ani nesedat, že *smich**smich*

jabraka*
hodnocení

1x

Bramborko,vše se dá vyřešit vložením kousku gumové hadice,do otvoru v porcelánu,a vymezit tak pohyb procházejícího šroubu do stran.Pak vše dotáhnout a ručím,že se to nehne.

JABRAKA

bramborkaa
hodnocení

Díky za všechny odpovědi, určitě z nich něco pomůže - zkusím nový šroub, kontramatku i když nevím, co to je, v obchodě vědět budou. Nevrtět se nevím, jestli půjde, a nesedat nepůjde určitě :D

Kontramatka je jen další matice pod již jednou zašroubovanou. Tyto jsou k sobě navzájem staženy, takže se to "samo nemůže" povolit.

slonbonjohn*

Kontramatka je ještě jedna matka, která zabrání povolení té první.

martina30*
hodnocení

0x

Jééééééééééé ,tak před týdnem se mi urvalo na prkně to co ho drží(prostě se mi urvala umělá hmota na jedné straně)a to stejné i na druhém WC a to mám sedátka rok.No jak to řešít.Prostě budu muset koupit nové.Koupila jsem si náhradní,ale bohužel nesedí.*smich*

jen šrouby ...

martina30*

Milane Vás bych doma potřebovala a měla vše v cajku.No šruby jsou v pohodě ,ale na jedné uchytce je to urvané a už to nedrží.Koupila jsem nové,ale prkénko nesedí a nikde jsem to neviděla ten tvar.Chlap by si možná poradil ještě jináč.Budu ještě hledat a pak koupím,když ,tak nové.No hold mám hébací prkno...

Martino, kdyb Vás slyšela manželka, tak by s Vámi silně nesouhlasila, páč u nás doma, ...

nebudu přeci na sebe žalovat.

Nedodělky jsou od toho abych měl co dodělávat v důchodu.

ewa*
hodnocení

0x

Mám ten samý problém u rok starého WC-Laufen compact.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]