Nejste přihlášen/a.
Dobrý den já tomu úřadu jejich řečí nerozumím vyřídila jsem si příspěvek na bydlení doložila jsem duben, květen, ,červen , o to mě žádali a vše co chtěli někdo mě řekl že mi to budou zpětně tyto 3 měsíce dávat dnes otevřu schránku a došla mi složenka jen za jeden měsíc můžete mi jen někdo říct jestli to vyplácí oprvadu daji ty tři měsíce zpětně nebo to vyplácí postupně děkuji
Dobrý den, příspěvek na bydlení se vyplácí měsíčně,
přiznat jej lze max. 3 měsíce zpětně od data převzetí žádosti o příspěvek.
V případě zpětného přiznání se vyplácí částka za celé přiznané období.
______
Příjmy a náklady na bydlení za měsíce duben až červen jsou přílohou k žádosti na dobu od 1. července do 30. září. V takovém případě by nešlo o zpětné přiznání, ale o příspěvek na 3. čtvrtletí t.r. Pokud byste byla chtěla žádat i o příspěvek na měsíce duben až červen t.r., byla byste musela doložit příjmy + náklady za měsíce ledem až březen t.r.
Podle mne jste požádala o příspěvek na 3. čtvrtletí, který se vyplácí průběžně každý měsíc.
Odhaduji-li mylně (je-li tomu jinak), upřesněte prosím informace.
my jsme podavali formulare pro 2 ctvrtleti nekdy kolem 10.8.a zatim neprisli penize zadne ani vyrozumeni. ted uz podavame dalsi ctvrtleti a za duben-cerven nic tak nevim
Tak ouřada doplnil: Když dnes požádá zpětně, dostane květen, červen a červenec najednou. Srpen a září příjde samostatně každý měsíc. Vyplácíme stejně pozadu jako v práci mzdu. A já dodávám: Jestli je něco jinak, tak asi nebylo všechno správně doloženo.
doplněno 12.08.15 15:05:Sváťo, jseště mě napadlo, jestli někdo nevyraboval schránku? To se u poukázek někde někdy stává. Blbí lidé to mívají za dost vtipné. Taky se nám to v rodině párkrát stalo. Někdy ty papíry ve schránce debilové zapalují.
No přišel mi vyrozumění že mě to bylo uznáno příspěvek na bydlení že mě to budou vyplácet a dodávala jsem duben, květen ,červen, pak mám zas dodat další čtvrletí červenec ,srpen září já jsem s toho jelen no uvidíme vše co píšeš jsem doložila a žádala jsem o 2 čtvrletí pak jim donesu 3.čtvrletí
Ahoj. Nó, spíš na tu sociálku pro novou poukázku. Vyčkáme na vyjádření spřáteleného úredníka.
Odpověď. Musí k nám. Je možné, že se to válí na poště a jde to dohledat. V opačném případě se čeká, až se platba vrátí na UP a pošle se znova. Umíme to posílat i na účet žadatele. Ahoj táto.(Hezky mi říká, to mé vysoké dítě).
děkuji za ochotu ale mám z toho hlavu a někdy fakt to nechápu no chvíli ještě počkám a myslíš si teda když jsem žádala o druhý čtvrletí že bych to měla dostat ty tři měsíce vlastně poprví jsem dostala příspěvek na bydlení dneska složenkou
Ahoj Sváťo. Já nemyslím. Já nevím. Musíš se, se svým případem nejlépe obrátit na svou kancelář sociálky. Oni se tam číhnou do tvé-vaší složky a budou spíš schopni ti konkrétně odpovědět. Říkala mi kámoška, že by jí, třeba v Liberci dali vyšší příspěvek na bydlení, než třeba v Jablonci nad Nisou, kde bydlí nyní. Nevím, jestli je to možné, třeba mohla i trochu kecat. Asi každý nemá tuhle svou kancelář ve svém městě. Na vesnici už vůbec ne. Budeš to asi muset nechat na pondělní úřední den. Držím ti palce. Dej pak třeba vědět, jak to nakonec dopadlo. Ahoj.
Ahoj. Synek, pracující na SSP-státní sociální podpoře mi práve zdělil. 3 měsíce ode dne podání žádosti. Musí ale splňovat všechny podmínky: trvalý pobyt, nájemní smlouvu a doložené příjmy za správné čtvrtletí.
Na to aby jste dostala příspěvek na bydlení za červenec, musíte doložit minulé čtvrtletí. Dostáváte to potom tři měsíce. Pokud by jste chtěla příspěvek zpětně za ty tři měsíce(za víc to nejde), tedy za duben, květen, červen, tak musíte doložit leden únor březen. Je to jedna z podmínek přiznání nároku, doložení za tři měsíce zpětně.
paní po mě chtěla 2 .čtrletí což je duben ,květen červen , to jsem tak dodala i daňoví doklad že jsem zaplatila nájem a dala ji potřebný věci co chtěla to si pamatuji dobře žádost jsem podala 20.07.2015 a příznání mě přišlo po 14 dnech a dnes mě přišla složenka za jeden měsíc podle všeho je to tak že jsem dala duben květen červen který mě bude vyplácen zpětně v měsících červenec srpen září a tak dále což u nich je to zpětně a ne jak jsem si myslela že mi vyplatí zpětně 3 měsíce no jo no mílka
Četla jste poslední dvě odpovědi?
U Vás nejde o zpětné přiznání příspěvku za druhé čtvrtletí (to byste dokládala příkmy a náklady na bydlení
za první čtvrtletí), ale o přiznání příspěvku na bydlení na třetí čtvrtletí, pro něž se dokládá 2. čtvrtletí.
V případě zpětného přiznání by Vám opravdu doplatili celou částku najednou.
Příspěvek na třetí čtvrtletí se vyplácí průběžně měsíčně.
Takže o mýlku jde, ale o jinou, než se domníváte.
Viz
A myslíte že se dá ještě za to první čtvrletí zpětně požádat když mám požádaný o druhý čtvrletí
Máte zažádáno o příspěvek na třetí čtvrtletí.
Chcete-li zpětně požádat o příspěvek na druhé čtvrtletí, musíte doložit náklady a příjmy za první čtvrtletí.
Zkusit to můžete, ale pokud stihnete vše potřebné doložit do konce srpna, "stihnete" příspěvek maximálně za květen a červen. Přiznat lze max. tři měsíce zpětně, tzn., že příspěvek na 1. čtvrtletí už nelze přiznat.
Možná Vás plete, že se k žádosti o příspěvek na bydlení dokládají podklady za předchozí kalendářní čtvrtletí. To je proto, že nelze potvrdit budoucí příjmy ani uhrazení nákladů v budoucnu (potvrdit lze jenom, to co se uskutečnilo). Pokud se např. přestěhujete do nového bytu, lze příspěvek přiznat až po prvním (celém) kalendářním čtvrtletí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.