Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit trám houpačky

Od: clayman® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Po 5 letech jsem zjistil, že mi uhnil trám houpačky. Je to hranol 160x80. Musel jsem uriznout 25cm abych našel zdravé dřevo. Druhý bude podobný, další dva vypadají zdravě celé.
Teď bych potřeboval houpačku zpět zvýšit. Chci ji dát na patky, aby zase neuhnila, ale tím si pomůžu tak o 5cm.
Je bezpečné trám nastavit, oplatovat a nacpat tam vruty? Nebo jiné řešení kromě výměny celých trámů?
Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dělal jsem to několikrát. Nejjednodušší je udělat spoj na přeplátování a ten prolepit Soudal 60A nebo podobným PUR lepidlem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych buď ty dva špatné trámky nebo všechny čtyři uřízl - tedy, dva až ke zdravému dřevu nebo všechny na stejnou délku. Potřebnou výšku bych nastavil (podložil) sloupky - asi ze ztraceného bednění a patky zalít do nich. Mohlo by to i lépe vypadat, než nastavování jiným dřevem a bude to celé stabilnější (ovšem, nepřenosné). Zdravím!

doplněno 11.08.15 22:07:

jinx - no, to je v podstatě to, co jsem navrhoval i já. A vypadá to lépe, než "bastlení".

hodnocení

0x

Odrezal by som všetky 4 na rovnaku dĺžku.Vybetónoval by som a ukotvil hojdačku podľa obrázkov.

Výška aj sklon sa dajú nastaviť.Takto trámy neuhnijú.Jeden alebo druhý systém je použiteľný

Jak nastavit trám houpačky
Jak nastavit trám houpačky #2
hodnocení

tohle mě taky napadlo už včera. Ze země to hádám může trčet max 10cm, zbylou část musím zabetonovat, nechat čnít dalších 15cm betonové kostky nad terén se mi moc nelíbí... ale je to také možnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]