Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nove svody u souseda

Od: meri* odpovědí: 6 změna:

Jelikoz soused dela celou prestavbu domku kde mame spolecne napojene okapy avse je napojene domych svodu ktere zanasi strom s druhe strany.Zadala jsem jej aby si svody udelal sve jeho odpoved ze to takto bylo padesat let a najednou ja chci toto ale to co predelava je taky stare. roc mam uklizet ja kdyby tam nebyl strom neni co resit stro mu pry nevadi ano jemu tam nic nepade prosim poradte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Vím meri, že tady řešíte Váš problém s bukem. Možná, že by bylo dobré vložit fotku, abychom si mohli udělat obrázek, jak to vypadá ve skutečnosti. Bez toho může mít každý zkreslenou představu a neporadí Vám objektivně. Já jsem se třeba také zastávala buku. Stejně tak je to s okapem. Je to pravděpodobně dvojdomek a nevidím důvod, proč by soused nemohl si udělat vlastní svod. Slouží pro odtok vody z jeho střechy a tak by také vodu měl svést na svůj pozemek. Navíc, jak to vypadá, nejsou Vaše vztahy zrovna ideální, takže byste se asi těžko shodli na potřebě údržby a i jiných věcech. Můžete se obrátit na stavební úřad a požádat o nápravu při rekonstrukci jeho domu.

meri*
hodnocení

Jsem rada Lidko zes konecne pochopila ze hlavni zadrhel je strom nejsem proti zeleni na tento dum jsme meli hypoteku kterou mam jiz zapl. ale co zrenovujes chatra tedy mechovati tak se ani nediv ye reaguji tak jak reauguji .Jsem na dlouho vylecena ze za me bude nekdo cistit svody ale nejen svody ale i okapy asi bude dobra na ten urad zajit jinak diky

hodnocení

0x

meri, zase spor se sousedy? To je ten co dlouho do noci předělává barák?

meri*
hodnocení

Milane neda se to nazvat spor je to zkratka to ze co zacal stavet nevidi neslysi asi vidi jen sebe a kdyz vedel ze je to dvojdomek ze musi respektovat toho druheho pomahate mi to zvladat diky

Já bych rád i urovnal váš spor, ale fakt nejde to všude. mrzí mě to, ale přistěhujte se ke mě blíže..:)

brca
hodnocení

0x

Dobry den,

doporucuji prorezat strom a to tak, aby nad stresni cast pokud mozno nezasahovala zadna cast. Pripadne montaz kosiku do okapovych svodu. Nam toto delal firma HardyMT provadejici vyskove prace a byly jsme plne spokojeni.

Krom vyse uvedeneho provadi take opravy kominu, natery strech, natery okapu, ochrany proti holubum atd.

Adresa je zde:

http://hardymt.cz/

S pozdravem

Barbora Minkova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]