Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slaná voda v bazénu

Od: samurraj® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jelikož v naší rodině trpíme různými ekzémy, uvažuji o koupi bazénu a místo chlórů bych provozoval slanou mořskou vodu.

Otázka zní: Je možno tuto metodu provozovat v klasickém nadzemním nafukovacím bazénu a další věc, která mi není jasná, zda se k tomu používá klasická kartušová nebo písková filtrace. Díky za odpověď. samurraj

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Celé to takto mám. Je potřeba chlorinator, který z té soli vyrobí chlór. Je chyba myslet si, že bude stačit slaná voda a nebude se kazit. Do 7m3 se dává tak 15kg soli, je jen trošku slaná.
Obecně na velký bazén pískovou filtraci. Je jedno zda je o slanou nebo sladkou vodu.
Kartusova zřejmě nebude mít takový průtok, aby chlorinator nehazel chybu malého průtoku. Stačí když vodu z pískové filtrace ženu přes ohřev, pořád slušně proudí, ale chlorinator stavkuje a hlásí chybu.
hodnocení

Dobře, děkuji vám za odpověď, ještě se vás jako zkušeného zeptám na jednu věc. Mám vyhlídnutý bazén 4,60 x 2,40 (nebo tak nějak) celkový objem vody je cca 12 kubíků. Jak výkonný by měl být ten chlorinátor a filtrace?

Hloubka bude určitě menší, tak 1.2m :) mám filtraci prostar 4, je do 20m3. Teď by měly už být slušné slevy...
Chlorinator mám od intexu, stal asi 5tis, byla to 2-4x nižší cena než jiné určené pro poradne bazény :-D vydržel už 5let. Ten je do 26m3, také tedy vhodný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]