Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, dnes jsem mel ze studny vytazenou saci hadici od domaci vodarny. Pote jsem zalil cerpadlo vodou, ale stejne vodu nenasalo ani po nejake dobe. Povolil jsem tedy napousteci sroub na cerpadle, ze ktereho sel nejdrive vzduch a po chvilce uz strikala voda. Pustil jsem cerpadlo, to se ale rozebehlo a hned se zastavilo. Od te doby nejde. Prehrate nebylo, aby sepla tepelna pojistka. V cem by tedy mohl byt problem? Je mozne ze ta strikajici voda zatekla nekam k motoru a ten se pak spalil?
doplněno 10.08.15 22:41:Je to cerpadlo Aquacup hydro jet 750
Horšie na tom je to,že čerpadiel je tisíc druhov a my nevieme ktoré je to vaše.
doplněno 10.08.15 22:58:Skôr šlo na prázdno a došlo k zadretiu čerpadla a k jeho zaseknutiu a tým zabrzdeniu motora a vyhodeniu tepelnej poistky.Ono je dobré pri výmene sacieho koša zaliať aj prívodnu hadicu a čerpadlo.
Zdravím,
zkoušel jsem najít čerpadlo podle typu, který jste napsal a vyhledávač nic nenašel - ani obrázek, což je docela divné. Nicméně díky tomu nemám ani tušení, o jaké čerpadlo se může jednat. Takže budu doslova "vařit z vody"..
- čerpadlo jste nechal běžet dlouho na sucho a tím někde došlo k přidření (to může být jeden z důvodu zastavení čerpadla)
- totéž, co v bodu výše, přidřením se čerpadlo zastavilo a odpor způsobený přidřením je tak velký, že místo spuštění motoru dochází k vyhození tepelné pojistky (pokud ji čerpadlo má)
Pokud je čerpadlo v záruce, zkusit reklamovat.
Jinak - pokud si na to troufáte (já bych tak postupoval) - čerpadlo do dílny na stůl, postupně rozebrat a hledat, co jde těžce a kde může být chyba (hledání závady metodou pokus - omyl). Pokud si na opravu netroufáte svépomocí, pak nějaký servis čerpadel - nejspíš vám ho doporučí v nějaké prodejně blízké vašemu bydlišti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.