Nejste přihlášen/a.
Dost casto v lete nosim farebne kosele. Bohuzial v poslednej dobe kupim koselu vybehnem s nou von do tepleho slnecneho pocasia, pridem domov prehodim spotenu koselu na vesiak nech sa vyschne pred tym ako ju hodim do spinaveho pradla no problem je ze po vyschnuti su zrazu na koseliach poskodene farby na miestach kde som sa spotil. Nie v podpazusi ale v oblasti brucha a chrbta.
Keby sa to stalo raz tak ok lenze len toto leto som znicil 4 kosele tymto sposobom a to som ich mal len raz na sebe. Kosele som kupoval v obchodoch ako terranova, new yorker, C&A atď.
Neviete kde by mohla byt chyba a ako sa tomu da zabranit? Rozumiem ze v predmetnych obchodoch nemozno ocakavat extra kvalitne oblecenie ale ze by robili az take smejdy ktore nevydrzia ani jedno normalne prepotenie (nie som clovek co sa poti nejak extra moc) sa mi nechce verit.
Rozdělme to na dvě odpovědi - 1) ano, pot a sůl dokáže znehodnotit některé oblečení
2) značka "new yorker" a podobné nejsou značkou kvality. V mnohých těchto obchodech je stejný smrad zatuchlé Číny jako na tržišti, materiál i střih je stejný... Ona firma možná značku vlastní, ale nakupuje nebo nechá dělat opět v Číně.. koupíte za násobek ceny tržiště ten samý hadr
Každý člověk má pot jinak agresivní a jak už bylo zmíněno, kvalita látek může být dost pochybná. Ideální je, nenechat to zaschnout. Ihned vymáchat ve vodě s malým přídavkem prac. prostředku (stačí i mýdlo). Pak by se už nic nemělo stát. Mona
doplněno 10.08.15 16:37:@babkazov - jo jo, přesně tak bych to dělala i já (onu funkci na pračce mám také), jenže jako jednotlivci mi to přijde energeticky nešetrné Takže lavorek, vše přemáchnout, vyvěsit na balkon - vše za 5 minut a do večera je i usušeno
@babkazov - když já toho na sobě moc nemám ani v noci...
Z tohoto důvodu, jak popisujete, jsem kupovala pračku s programem na 15 minut. Přijdu domů a ze sebe všecko házím do pračky. Než vylezu ze sprchy, je vypráno. Nenechávejte oblečení schnout. Šoupněte ho hned do vody. A když se sejde celá rodina a všichni ze sebe nahážou do pračky, je po problému s barvou.
Mono, asi máte pravdu, ale já do té pračky nahážu úplně všecičko ze sebe a ještě přihodím to, v čem jsem spala. Na máchání toho, co jsem vyprala v lavorku, mi příjde, že spotřebuji více vody. A než vypláchnu vanu a lavorek a utřu, co jsem nacákala jsem zase zpocená. Tak když to sečtu, mi příjde pračka jednodušší. Mám pocit, že mi tenhle postup životní úroveň nezachrání.
No prat jednu koselu v pracke urcite nebudem. Skusim ju len namocit do vody a dat do pracky na odstredovanie. Voda si s nezaschnutym potom krasne poradi pripadne pridam do vody trochu avivaze.
Jedine co ma na tomto stve je ze kosela nie je tricko. Po namoceni a uschnuti ju musim zehlit. Trochu vela roboty a to zakazdym ked pridem z tohto tepleho pocasia domov. Asi zacnem nosit tricka ale kosele vypadaju lepsejsie
Nie je nejaky pripravok co by ochranil farby na obleceni aj v pripade spotenia a ostreho slnka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.