Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postavit domeček pro elektroměr

Od: petrklic* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli někdo nemá nějaký "návod" jak postavit domeček (budník) na elektroměr, popř. jaké jsou požadavky (normy) od ČEZ. Domeček bude zabudovaný v plotu před barákem. Jako materiál mě napadá ztracené bednění, ale jaký vhodný postup zvolit...

Děkuji
PK

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

4x

tak ještě jednou *smich*

Jak postavit domeček pro elektroměr

vosikac*
hodnocení

3x

*jasne*Tak jsem sjel na barák,abych pořídil foto z perojektu a materiál z kterého dělám združený pilíř :)

PRO TROCHU INSPIRACE;)

Jak postavit domeček pro elektroměr #2
technikjirik*

Namalováno pěkně a sna skvěle, ale malůvka není vše. Také k tomu technická zpráva ve které se nalézají další velmi důležité informace, jako třeba něco o přepážce mezi oběma komorama a typu uzavírání prostoru a také pár slov o umístění kiosku. Nakonec však musí tazatel stejně za svým distributorem, pro konkrétní podmínky a projekt. Věřte mi, že jiný kraj, jiná budka...mám s tím své zkušenosti

vosikac*

*jasne*Samozřejmě i TZ mám,je to vše součástí projektu přípojek IS.

celp*
hodnocení

2x

Jděte na internetové stránky ČEZu a tam najdete i podmínky pro připojení .

ferda60*
hodnocení

2x

Nejsem sice silnoproudař, ale podle toho co vidím kolem sebe, většinou bývá domeček vystavěn z bílých cihel, někdo ho staví z tzv. KB bloků. Tvar musí být přizpůsoben použitému rozvaděči s dostatečně velkým otvorem pro připojení kabelu a uzemnění. Zkuste se podívat na (snad tam najdete něco k inspiraci): diskuse.elektrika.cz/...

doplněno 01.07.09 15:45:

Odkaz jde jen z půlky. Musíte ho zkopírovat včetně toho "1397.0.html",aby se zobrazila konkrétní strana.

technikjirik*
hodnocení

0x

Je zajímavé, že po celé republice není jednota v rozměrech kiosků pro elektrorozvaděč. Na každý pád to co po vás bude distributor chtít dostanete zároven s vyjádřením a podmínkami pro připojení k distribuční síti a pokud ne pak si zajdete do oblastní kanceláře kde vám potřebné info dají.

hodnocení

0x

Je treba se zeptat u vaseho dodavatele e. energie. Reknou vam vysku v jake maji byt dvirka a to ze ma byt umisten na hranici pozemku tak aby byl z verejne casti dostupny.
Po shlednuti nekolika reportazi kdy se do takto verejne pristupneho "domecku" nekdo (treba zavistivy soused) dostal, poskodil plombu a nasledne mel dotycny na krku statisicove pokuty... nevim nevim asi bych to hodil postaru dovnitr at si rikaj co chteji.

technikjirik*

Když neuděláte kiosek podle požedavků distributora, tak vám nenamontují hodiny...

vosikac*
hodnocení

0x

A JEŠTĚ TEN MATERIÁL :)

petrklic*
hodnocení

Díky moc všem.

PK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]