Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně chladí lednice

Od: mili* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Špatně mi chladí lednice ač mrazák jede normálně. Kompresor také jede,
ale lednice se mi zapne max 2x za den,a to až když je v ní okolo 16 stupňů. Poznám to dle ventilátoru,který rozhání vzduch v lednici. Pak se lednice s ventilátorem zapne a jede třeba i několik hodin dokud je teplota okolo 3 stupňů. Poté vypne a celý proces se opakuje. V čem je prosím chyba. Tepelné čidlo , termostat? Díky za radu. Kolik asi taková oprava stojí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vidim to na problém s termostatem bude to chtít novej cena bude záviset od typu lednice

pcmani*

a nemáte zamražený mrazák? tohle přesně co popisujete se děje právě při zamrazeném mrazáku zkuste odmrazit pokud nepomůže tak druhý termostat ten se pohybuje kolem třech stovek

hodnocení

0x

Vypadá to na mechanickou chybu mechanického termostatu. Zvětšená hystereze pravděpodobně zvětšeným odskokem mžikového systému.

hodnocení

0x

Co je to za značku? Dostal jsem od syna Whirpool kombinovanou, která měla také poruchu termostatu. Opravář nám řekl, že je termostat nepřístupný a že by pro jeho výměnu musel rozkuchat celou zadní stěnu, což by se nevyplatilo. Tak jsme celou lednici museli vyhodit.

hodnocení

0x

@mili - zkuste způsob IT - restart. Tj. Pořádně odmrazit, vyčistit. Zapnout na druhý den. Třeba je jen někde "zamrzlý kontakt" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]