Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostění kolem nových kastlových oken

Od: sejny* odpovědí: 3 změna:

Máme přístavek k domu, který je postaven z cihlových bloků KM Profiblok 300 mm broušených a lepených na žebra. Rozhodli jsme se do přístavku dát nová kastlová okna. Zajímalo by mne, jak provést ostění u takových oken. Známý zedník mi říká, ať nalepíme po obvodu celého otvoru na okno 2-3 cm polystyrenu, a do tohoto zmenšeného otvoru vložíme okno. Je to tak správně? Máme okna vystrčit až na kraj, když bude prováděno zateplení cca 15 cm polystyrenu? Bude zateplení probíhat stejně i u dvojitých balkonových dveří (něco na styl francouzských oken)? Jaký polystyren použít - EPS či XPS? Předem moc díky za rady. Zítra má přijít stolař na vyměření velikosti oken, tak bych rád byl připraven. Jednotlivé otvory na okna a balkónovky jsou zatím 140*150, 90*150 a 160*225.

doplněno 09.08.15 17:48:

Ještě upozorňuji, že pod okny nebudou radiátory - bude realizováno podlahové topení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak se budou okna otvírat? Dovnitř-dovnitř a nebo dovnitř-ven?

sejny*
hodnocení

Nejspíš dovnitř-ven - popravdě jsem o tomto ještě nepřemýšlel. Ale ve zbytku domu je tento systém. Je v tom nějaký výrazný rozdíl?

Tak pokud ti to přijde zítra truhlář zaměřovat, tak by jsi to měl už mít rozmyšlený, co vlastně chceš. Jedná se o o dost rozdílnou konstrukci okna, tedy hlavně vnitřní poloviny okna a vlastně i venkovních křídel. Stejný je vlastně jen venkovní rám.

Ale když špalety vylepíš polystarenem, nic tím nezkazíš. někdo to dělá, někdo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]