Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakončit difúzní fólii u hřebene?

Od: lukbrez* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem, překládám střechu kvůli zbudování podkroví. Původně pouze latě a tašky, nyní přidávám difúzní fólii, bude tedy odspodu: původní latě , difuzka, kontralatě , latě a tašky. Sádrokartony v podkroví nepůjdou úplně do špičky střechy, strop bude vypadat jako písmeno A, kdy špička písmene je hřeben střechy a příčka mezi odvesnami je strop. V tom trojúhelníku tedy bude prázdno a nezatepleno. Jak v tomto případě ukončit difuzku u hřebene? Přeložit pas přes hřeben na obě strany nebo pod hrebenáčema nechat mezeru a ty dvě strany střechy nespojovat? Připadne pas na hřebeni pripevnit až na kontralat a ne pod, aby těm vznikla mezera? Podotýkám, ze neplanuji větrací tašky , neboť bych je asi nesehnal na moji starou krytinu a univerzálním se chci vyhnout. Obrázky z Juty jsem studoval, nicméně jsem nepochopil, který pasuje na můj případ. díky moc za rady všem a pěknou neděli, Lukáš

doplněno 09.08.15 20:08:

Takze jste se všichni 3 zatím shodli, ze rozhodne neprekladat pás membrány přes hřeben a nechat tam větrací mezeru, ať už v hřebeni nebo 30 Cm pod. Diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

myslím,že nevadí ukončení difuzky pod hřebenáčema,dovolí odvětrání půdy do vrcholu.Zatékání tam je minimální.

JABRAKA

vilik*
hodnocení

2x

My máme folii nahoře přerušenou, na poslední vrchní řadě tašek, pod hřebenáčema jsme dali větrací pás hřebene. Takový pás folie s lemy, které přilnou k taškám. Jestli to je dobře, nevím.

hodnocení

2x

dojíždí se cca 30cm od hřebene pod stř-latí na krokvích a uprostřed se dává pruh až na tu střešní lat co je na krokvi!Takže tam vzniká odvětrávací otvor po celé délce střechy-hřebene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]