Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nějak jsem nepochopil, proč to chcete zabetonovat (udělat pevný strop). Jako jednodušší a i praktičtější bych viděl řešení, které vám umožní nejen se do jímky jednoduše dostat, ale i jednoduše ji čistit. Takže
1) udělat ocelový rám na rozměr jímky (80x80 jestli sem vás dobře pochopil) z úhelníků a jako víko koupit (nechat ustřihnout) kus plechu (tzv. slzičkový nebo žebrovaný plech v tloušťce cca 4mm - pevnostně stačí), udělat rukojeť pro vyjímání víka a celé to natřít
2) udělat rámeček a do něj položit buď upravené PZD desky, odlitou betonovou desku (vyztuženou roxorem) nebo lze i pouze silnější fošny (4-5cm)
10cm polystyren ( v pásech cca 20cm vedle sebe na těsno) uříznout s přesahem a narvat do díry( vzpříčit o protilehlé stěny. Lze vynechat díru na okýnko. Polystyren utopit pod okraj cca 5 cm. Uříznout na míru karisíť, položit na okraj betonu a zapatlat na polystyren šnell betonem. Pak dát ještě jednu vrstvu třeba i normálního betonu. Polystyren se po vytvrdnutí snadno vyndá.
Řešil jsem něco podobného - jímku na odpad z praček sa přečerpáváním do kanalizace, která je výše než podlaha sklepa. Nechal jsem si svařit u firmy, která dělá plastvé septiky, dvoukomorovou jímku s přepadem na zachytávání pevných předmětů. Rorměry 1x1x0.5 metru a tu jsem celou zakopal do podlahy sklepa, obetonoval a přebetonoval, na to dlažbu. Osadil víkem a slouží už dvacet let.
Ahoj. Jo, použít PZD desky vhodné délky jako ztracené bednění a potom je přebetonovat, se jako dobrá možnost nabízí. V místě díry na rámeček pro deklík si udělej další ztracené bednění z plechu nebo prken a zase to místo zabetonuj. Buď potom pro něj šáhneš, nebo to tam necháš. Možná by tam šlo navalit dekl na studny s podobným otvorem. Mohlo by to být i na půlky a zase to třeba taky zabetonovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.