Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vycistit knizku od vazeliny?

Od: spynfo® odpovědí: 5 změna:

dobry den,

jak vycistit knizku, zapatlanou od vazeliny, a jeste dodatecne zaspinenou?

Nechci cistit lihem, abych nestahnul barvy z obalu a pismena/obsah.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná čistým benzínem. Ale stejně zkus, jestli to nebere i barvu.

lidka*
hodnocení

0x

Nešlo by to neředěným Jarem nebo třeba jiným čistícím koncentrátem? Nepíšete, z čeho obal je.

hodnocení

obal je z tvrdeho vykresu, ohebny, na nem tiskarska barva modra.

doplněno 02.07.09 06:55:

i kdyz obal vyhodim, jde mi predevsim o vycisteni bileho papiru a textu - obsahu. Vybileni papiru, bez poskozeni pismen.

Myslím, že Lidka má pravdu- zkusila bych to velmi jemným potíráním Jarem nebo jiným detergentem, pak opláchnout a opatrně vyžehlit.

lidka*

A ještě jsem objevila jednu radu:

Tip, jak vyčistit špinavé(ošuntělé) listy knih pomocí chlebu.

Postup

Zašpiněné listy knih vyčistíme tak, že je lehce budeme přejíždět krajíčkem chleba. Nejlépe částí těsně u kůrky. Knihu tak očistíme několikrát kolem dokola a vyhnete se tak např. placení poškození za knihy na ZŠ;) Tuto radu mám od mé pí. uč. z první třídy a několikrát jsem ji využila. Listy se úplně nevybělí, ale pomůže to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]