Nejste přihlášen/a.
Nemáte někdo zkušenost s dodavatelem elektřiny - společností X Energie, s.r.o. ? - jsou skutečně levnější nežli ČEZ?
Mohli byste mi prosím, poradit odkaz na internetu, kde bych mohla najít jednoduché (pro blbce) - porovnání cen za elektřinu u obou společností pro běžnou malou domácnost (hlavně lednička, PC, televize)?
Odkazy, které jsem si zatím uměla najít, mne zcela nepřesvědčují - buď nabízejí úsporu až podezřele velkou, nebo cenu na srovnatelné úrovni (plus mínus 300 kč/ročně).
Jde mi o to, že jsem se nechala - jako každý správný dementní senior, podvést šikovnými, mladými a příjemnými agenty a podepsala s touto společností smlouvu na 3 roky(v domnění, že se jedná o něco úplně jiného).
Smlouvu mám sice v současné době možnost zrušit - ale - naprosto mne odpuzuje jakékoliv komplikované úřední jednání, či složité ekonomické kalkuly - takže spíše zvažuju možnost smlouvu s X Energií si prostě ponechat, když už jsem ji podepsala. Jenom mi jde o to, abych, v případě její nevýhodnosti neprodělala "majlant" . 2-3 stovky ročně "klidně" oželím.
Ptám se nejprve zde, protože je sobota, úřední dny nikde nejsou - a třeba se odpověď na svou otázku dozvím s vaší laskavostí už zde, aniž bych musela "vykročít" na úřady. Děkuju za ochotu a pochopení. Marcela.
Zdravím Culdobuldo1.
Tady máte odkaz na kalkulátor energetického regulačního úřadu.
Zadejte si tam podle svých faktur (vyúčtování) údaje o vaší spotřebě. Potom klikněte na POROVNÁNÍ NABÍDEK DODAVATELŮ a vyjedou vám tam ceny různejch společností a případná úspora oproti vašemu stávajícímu dodavateli.
doplněno 08.08.15 14:50:Není zač.
lujs-
moc děkuju za odpověď, nějaký takový jednoduchý přehled jsem si tak asi představovala, leč sama nenašla - moc a moc děkuju za odkaz.
Jak jsem si to tak "prostudovala" vyšlo mi, že se současným dodavatelem ČEZ (D standard Basic) jsem na tom peněžně hůře, nežli se společností X-Energie, u Čezu bych na tom byla lépe jedině s nějakým tarifem E (E-tarif- standard, nebo basic). Ale jedná se o měsíční rozdíl cca 20 kčs. A vzhledem k tomu, že agenti X-Energie byli fakt milí mladí lidé, kteří se mi moc líbili, tak u společnosti zůstanu !
Vidíte, tak nakonec nějaký peníz (ca 200 kč./ročně) ušetřím, aniž jsem chtěla ! a aniž jsem se o nějaké vyúčtování elektřiny vůbec kdy zajímala (spíše by mi peníze ušetřila koupě nové ledničky - ta stará tedy "žere"!)
Ještě jednou děkuju za odpověď, jsem ráda, že nemusím nikde nic "vyřizovat" ! - Hezký den.
Na ty agenty jste vůbec neměla reagovat, pošlete do pr... i ty po telefonu. Co se jim hodí, zamlčí. Příští rok zase budou ceny jinak, navzdory "zárukám".
bruno,
díky za odpověď - máte pravdu, ale protože jsem se nikdy o vyúčtování elektřiny podrobně nezajímala - jsem se teď paradoxně díky své blbosti "dozvěděla", že mne původní dodavatel (ČEZ) díky méně výhodnému tarifu taky "bral na hůl" - takže mi to může být vlastně jedno.
Jak to tak vidím, změnou dodavatele elektřiny zřejmě na "mizinu" nepřijdu, ale budu se muset asi donutit své vyúčtování pečlivěji sledovat - i když - rozdíl max ca 500 kč/rok - rozpočítáno na měsíc - vyjde asi na 40 kč, takže o co jde? (- musím si svou hloupost nějak omluvit, ne?). Informovat se ale ještě budu. Tak zdravím. Marcela.
Marcelko, nezlobte se, ale naletěla jste.
Ti mladí příjemní lidé pravděpodobně ani nebyli od Xenergy
(na tyto manipulace si dodavatelé sjednávají "externisty") .
______
Smluvní pokuta 6.050 + případné další možné nevyčíslené poplatky Vás mohou nemile překvapit
(můžete se dostat na mnohem vyšší částky, než kolik jste platila ČEZu)...
Dejte si veliký pozor na tuto a jim podobné firmy! Věřte,že neušetříte nic naopak. jeden z mnoha odkazů personal.tucna.net/...
Říká se, že každá změna, je změna k horšímu.
Začalo to před několika lety naháněním zákazníků na ulicích a nádražích k jinému telefonnímu operátorovi. V tomto případě se většina z nás již v nabídkách orientuje a vybírá si sám, srovnává, poradí se s kamarády, nebo v rodině.
Ještě před tím, jako úplně první, naše domácnosti obcházeli naháněči do sekty Jehovovi. Zaplaťpánbůh s touto praxí snad skončili, mě opravdu vadili, slušně řečeno.
Nyní nás obchází prodejci energií přímo v domácnostech, nebo nás obtěžují po telefonu. S dobře propracovaným nátlakem na chudáka, který se zrovna nachází doma sám. Ačkoliv jsme byli před nimi varováni, neukazovat faktury apod., stále mají bohatou žeň.
Culdo, přečtěte si podmínky a hlavně, kdy máte před uplynutím smlouvy podat výpověď. Pokud tedy nepodniknete kroky ke zrušení hned. To si zapište do kalendáře na letošní prosinec a do nového 2016, 2017 a v 2018 hned do správného měsíce. Ať nepropásnete podání výpovědi.
Já bych řekla, že ceny jsou u dodavatelů hodně podobné, a mnohdy se objeví nějaké slevy a výhody stávajícím zákazníkům, a velké rozdíly uváděné v kalkulačkách se smažou.
X energie neměla dobrou pověst, měla hodně stížností na podvodné jednání, žraloci jsou ale všichni v získávání zákázníků. Čím víc, tím líp.
ivzes, pohanka,
- děkuju za odpovědi - jsem si vědoma, že jsem asi naletěla - ale hned v pondělí se budu informovat na X-Energie, abych věděla, co jsem vlastně podepsala (- já bych teda nemohla být "podnikatel" !) - protože na základě odkazu, který mi doporučil "lujz" jsem si už trochu ujasnila, na co se mám ptát - a co vlastně "chci a potřebuji".
Ale zatím se mi stejně pořád nezdá, že bych udělala chybu nějak fatální - jedině snad v případě porušení smlouvy, či v případě odstoupení od ní - a pokud by to bylo nějak složité, či pro neznalce dokonce nebezpečné, tak asi u společnosti zůstanu. Zjistila jsem si taky, že "úspora" u této společnosti roste s množstvím spotřebovaných kWatt ročně - a to já mám docela velké ! Taky záleží na tom, jaký mám tarif - a to si právě budu muset u obou společností pořádně zjistit.
Zatím děkuji, a pokud Vás to nebude obtěžovat, ještě poinformuji, co jsem "vykoumala". Zdravím, Marcela.
- no jsem zvědava, jak dopadnu - nic jsem neřešila, když už jsem "naletěla" - tak jsem holt blbá, ale do žádných úředních trablí a vyřizování se pouštět nehodlám. Zatím platím stejně jako u ČEZ, musím počkat na vyúčtování - vzhledem k tomu, že druhé odběrné místo jsem u Čezu ponechala, budu moci srovnávat. Po třech letech si pak musím pohlídat termín eventuelního zrušení smlouvy.
Stejně se teď budou podmínky asi měnit podle nových pravidel, tak uvidím. Jinak - pro ostatní - fakt si musíte dát pozor, já jsem vůbec nepochopila, že jde o změnu dodavatele (či čeho) - nikdy jsem nic měnit nechtěla, nezajímala jsem se o to a myslela jsem si, že jde o nějaká nová pravidla a agenti přicházejí od byťáku. Holt - pako, no ! Naštěstí mne nezabije, i když budu platit víc - zase o tolik to být nemůže.
kytka -
- když oni ti agenti byli tak příjemní - a docela i vtipní. To mne vždy "uchvátí".
Kytka -
no, hrnce a ostatní věci naštěstí nepotřebuju - a nikomu normálně ani neotvírám - ale oni bušili na všechny dveře zde na patře (a v celém paneláku) - a lidi vylézali z bytů, tak jsem holt vylezla taky. Asi osud - ale byla s nimi sranda.
Já si myslím, že to nebude s Xenergie tak hrozné. Naše obec se zúčastnila za přihlášené občany do hromadné aukce a Xenergie to vyhráli. Přešli jsme k nim na podzim s elektřinou, plyn vyhrála jiná firma. Komunikace s Xenergie je v pořádku a cena je lepší než u ČEZ. Tak vydžte a uvidíte. Dražší než ČEZ určitě nebudou. Druhá věc je to nahánění a oblbování nic netušících zákazníků
culdabulda - jo to znám taky takových milých lidí jsem už poznala spoustu. Proto mám doma vysavač Vorwerk, Termomix, úžasné žehlící prkno
jen ty hrnce stojí za prd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.