Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost se společností X Energie

Od: culdabulda1* odpovědí: 11 změna:

Nemáte někdo zkušenost s dodavatelem elektřiny - společností X Energie, s.r.o. ? - jsou skutečně levnější nežli ČEZ?

Mohli byste mi prosím, poradit odkaz na internetu, kde bych mohla najít jednoduché (pro blbce) - porovnání cen za elektřinu u obou společností pro běžnou malou domácnost (hlavně lednička, PC, televize)?

Odkazy, které jsem si zatím uměla najít, mne zcela nepřesvědčují - buď nabízejí úsporu až podezřele velkou, nebo cenu na srovnatelné úrovni (plus mínus 300 kč/ročně).

Jde mi o to, že jsem se nechala - jako každý správný dementní senior, podvést šikovnými, mladými a příjemnými agenty a podepsala s touto společností smlouvu na 3 roky(v domnění, že se jedná o něco úplně jiného).

Smlouvu mám sice v současné době možnost zrušit - ale - naprosto mne odpuzuje jakékoliv komplikované úřední jednání, či složité ekonomické kalkuly - takže spíše zvažuju možnost smlouvu s X Energií si prostě ponechat, když už jsem ji podepsala. Jenom mi jde o to, abych, v případě její nevýhodnosti neprodělala "majlant" . 2-3 stovky ročně "klidně" oželím.

Ptám se nejprve zde, protože je sobota, úřední dny nikde nejsou - a třeba se odpověď na svou otázku dozvím s vaší laskavostí už zde, aniž bych musela "vykročít" na úřady. Děkuju za ochotu a pochopení. Marcela.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím Culdobuldo1.

Tady máte odkaz na kalkulátor energetického regulačního úřadu.

Zadejte si tam podle svých faktur (vyúčtování) údaje o vaší spotřebě. Potom klikněte na POROVNÁNÍ NABÍDEK DODAVATELŮ a vyjedou vám tam ceny různejch společností a případná úspora oproti vašemu stávajícímu dodavateli.

doplněno 08.08.15 14:50:

Není zač. :)

culdabulda1*
hodnocení

lujs-

moc děkuju za odpověď, nějaký takový jednoduchý přehled jsem si tak asi představovala, leč sama nenašla - moc a moc děkuju za odkaz.

Jak jsem si to tak "prostudovala" vyšlo mi, že se současným dodavatelem ČEZ (D standard Basic) jsem na tom peněžně hůře, nežli se společností X-Energie, u Čezu bych na tom byla lépe jedině s nějakým tarifem E (E-tarif- standard, nebo basic). Ale jedná se o měsíční rozdíl cca 20 kčs. A vzhledem k tomu, že agenti X-Energie byli fakt milí mladí lidé, kteří se mi moc líbili, tak u společnosti zůstanu !

Vidíte, tak nakonec nějaký peníz (ca 200 kč./ročně) ušetřím, aniž jsem chtěla ! a aniž jsem se o nějaké vyúčtování elektřiny vůbec kdy zajímala (spíše by mi peníze ušetřila koupě nové ledničky - ta stará tedy "žere"!)

Ještě jednou děkuju za odpověď, jsem ráda, že nemusím nikde nic "vyřizovat" ! - Hezký den.

bruno*
hodnocení

2x

Na ty agenty jste vůbec neměla reagovat, pošlete do pr... i ty po telefonu. Co se jim hodí, zamlčí. Příští rok zase budou ceny jinak, navzdory "zárukám".

culdabulda1*
hodnocení

bruno,

díky za odpověď - máte pravdu, ale protože jsem se nikdy o vyúčtování elektřiny podrobně nezajímala - jsem se teď paradoxně díky své blbosti "dozvěděla", že mne původní dodavatel (ČEZ) díky méně výhodnému tarifu taky "bral na hůl" - takže mi to může být vlastně jedno.

Jak to tak vidím, změnou dodavatele elektřiny zřejmě na "mizinu" nepřijdu, ale budu se muset asi donutit své vyúčtování pečlivěji sledovat - i když - rozdíl max ca 500 kč/rok - rozpočítáno na měsíc - vyjde asi na 40 kč, takže o co jde? (- musím si svou hloupost nějak omluvit, ne?). Informovat se ale ještě budu. Tak zdravím. Marcela.

iz*

Marcelko, nezlobte se, ale naletěla jste.

Ti mladí příjemní lidé pravděpodobně ani nebyli od Xenergy

(na tyto manipulace si dodavatelé sjednávají "externisty") .

______

Smluvní pokuta 6.050 + případné další možné nevyčíslené poplatky Vás mohou nemile překvapit

(můžete se dostat na mnohem vyšší částky, než kolik jste platila ČEZu)...

zdack*
hodnocení

0x

Dejte si veliký pozor na tuto a jim podobné firmy! Věřte,že neušetříte nic naopak. jeden z mnoha odkazů personal.tucna.net/...

odpoved*
hodnocení

0x

Všechny společnosti s.r.o, ručí jen do 200 tisíc korun.

Ale, X Energie, s.r.o. neznám, nevím, neporadím...

pohanka*
hodnocení

0x

Říká se, že každá změna, je změna k horšímu.

Začalo to před několika lety naháněním zákazníků na ulicích a nádražích k jinému telefonnímu operátorovi. V tomto případě se většina z nás již v nabídkách orientuje a vybírá si sám, srovnává, poradí se s kamarády, nebo v rodině.

Ještě před tím, jako úplně první, naše domácnosti obcházeli naháněči do sekty Jehovovi. Zaplaťpánbůh s touto praxí snad skončili, mě opravdu vadili, slušně řečeno.

Nyní nás obchází prodejci energií přímo v domácnostech, nebo nás obtěžují po telefonu. S dobře propracovaným nátlakem na chudáka, který se zrovna nachází doma sám. Ačkoliv jsme byli před nimi varováni, neukazovat faktury apod., stále mají bohatou žeň.

Culdo, přečtěte si podmínky a hlavně, kdy máte před uplynutím smlouvy podat výpověď. Pokud tedy nepodniknete kroky ke zrušení hned. To si zapište do kalendáře na letošní prosinec a do nového 2016, 2017 a v 2018 hned do správného měsíce. Ať nepropásnete podání výpovědi.

Já bych řekla, že ceny jsou u dodavatelů hodně podobné, a mnohdy se objeví nějaké slevy a výhody stávajícím zákazníkům, a velké rozdíly uváděné v kalkulačkách se smažou.

X energie neměla dobrou pověst, měla hodně stížností na podvodné jednání, žraloci jsou ale všichni v získávání zákázníků. Čím víc, tím líp.

culdabulda1*
hodnocení

ivzes, pohanka,

- děkuju za odpovědi - jsem si vědoma, že jsem asi naletěla - ale hned v pondělí se budu informovat na X-Energie, abych věděla, co jsem vlastně podepsala (- já bych teda nemohla být "podnikatel" !) - protože na základě odkazu, který mi doporučil "lujz" jsem si už trochu ujasnila, na co se mám ptát - a co vlastně "chci a potřebuji".

Ale zatím se mi stejně pořád nezdá, že bych udělala chybu nějak fatální - jedině snad v případě porušení smlouvy, či v případě odstoupení od ní - a pokud by to bylo nějak složité, či pro neznalce dokonce nebezpečné, tak asi u společnosti zůstanu. Zjistila jsem si taky, že "úspora" u této společnosti roste s množstvím spotřebovaných kWatt ročně - a to já mám docela velké ! Taky záleží na tom, jaký mám tarif - a to si právě budu muset u obou společností pořádně zjistit.

Zatím děkuji, a pokud Vás to nebude obtěžovat, ještě poinformuji, co jsem "vykoumala". Zdravím, Marcela.

culdabulda1*
hodnocení

- no jsem zvědava, jak dopadnu - nic jsem neřešila, když už jsem "naletěla" - tak jsem holt blbá, ale do žádných úředních trablí a vyřizování se pouštět nehodlám. Zatím platím stejně jako u ČEZ, musím počkat na vyúčtování - vzhledem k tomu, že druhé odběrné místo jsem u Čezu ponechala, budu moci srovnávat. Po třech letech si pak musím pohlídat termín eventuelního zrušení smlouvy.

Stejně se teď budou podmínky asi měnit podle nových pravidel, tak uvidím. Jinak - pro ostatní - fakt si musíte dát pozor, já jsem vůbec nepochopila, že jde o změnu dodavatele (či čeho) - nikdy jsem nic měnit nechtěla, nezajímala jsem se o to a myslela jsem si, že jde o nějaká nová pravidla a agenti přicházejí od byťáku. Holt - pako, no ! Naštěstí mne nezabije, i když budu platit víc - zase o tolik to být nemůže.

doplněno 29.02.16 20:04:

kytka -

- když oni ti agenti byli tak příjemní - a docela i vtipní. To mne vždy "uchvátí".

doplněno 29.02.16 20:15:

Kytka -

no, hrnce a ostatní věci naštěstí nepotřebuju - a nikomu normálně ani neotvírám - ale oni bušili na všechny dveře zde na patře (a v celém paneláku) - a lidi vylézali z bytů, tak jsem holt vylezla taky. Asi osud - ale byla s nimi sranda.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to nebude s Xenergie tak hrozné. Naše obec se zúčastnila za přihlášené občany do hromadné aukce a Xenergie to vyhráli. Přešli jsme k nim na podzim s elektřinou, plyn vyhrála jiná firma. Komunikace s Xenergie je v pořádku a cena je lepší než u ČEZ. Tak vydžte a uvidíte. Dražší než ČEZ určitě nebudou. Druhá věc je to nahánění a oblbování nic netušících zákazníků :(

doplněno 29.02.16 20:09:

culdabulda - jo to znám taky :) takových milých lidí jsem už poznala spoustu. Proto mám doma vysavač Vorwerk, Termomix, úžasné žehlící prkno :) jen ty hrnce stojí za prd :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]