Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat na radu co mám vlastně dělat ,protože mě to takhle nebaví. Před 8 lety se rodiče rozvedli a soud souhlasil se střídavou péčí. Jenže podle směn což mi naprosto nevyhovuje a myslím ,že by ani nikomu nevyhovoval. Zkusím vám aspon trošku vysvětlit mé "přechody". Mamka: 10-15.8 tatka: 15-18.8 (dopoledne) mamka: 18-23.8 ráno tatka: 23-29.8 a takhle dokolečka.. O prázdninách mi to ani tolik nevadí ,ale přes školní rok ano. Od září budu v prváků a učebnic bude i víc. Oblečení si mezi rodiči netahám ,ale učebnice, ntb, malovátka ano.. Chci zůstat v péči u matky ,ale bojím se to tatkovi říct a nevím jestli by na to i přistoupil..a s výživným taky nevím jestli by souhlasil.. Moc bych vám děkovala za každý názor děkuju (je mi 15let)
To se ti ani nedivím,protože i mě to přijde šílené.Promluvila sis o tom s někým z rodičů, nebo i s oběma najednou?Dokazi té vnímat,poslouchat tvůj názor?Přeci jen už nejsi malé dítě a máš taky své pocity, názory.Tohle by rozumný rodič měl pochopit.Rozvedli se rodiče a neměli by te takto trápit a třeba ani neví,že té trápí, takže to s nemá prober a řekni jim, že je máš oba rada,ale takto ti to prostě nevyhovuje čím dál víc..
Uvažuješ správně, střední škola je náročnější a neustálé stěhování by Ti asi příliš komplikovalo život. Změnu sis snad dobře rozmyslela, totiž bude to změna poměrně velká i pro oba rodiče, bude nutná i interakce se soudem, (změna dosavadního rozsudku), takže starosti pro všechny tři. No ale není to nic nepřekonatelného, takže začni u mamky, pak taťka a nakonec soud, ten si vyřídí oni sami. Dej pozor, aby to nevypadalo, že jste se s mamkou proti taťkovi "spikly". Podle toho, jak píšeš, máš s rodiči dobré vztahy, určitě je zachovej, Tvůj zájem na dobré školní práci snad pochopí a případné komplikace přežijí, přece jen už nejsi malé dítě, takže můžeš toho druhého celkem kdykoliv navšívit. Ale trvalé bydlení u jednoho z nich bude pro Tebe zřejmě výhodnější. Držím palce, abyste to všichni dobře zvládli.
Tak dle mého názoru je střídavá péče v první řadě konzultována s tím dotyčným, kterého se týká. To jest potomek. Pak se teprve řeší, jak to bude probíhat. Pokud chcete být jen u jednoho ze svých rodičů, tak Vám v tom nemůže nikdo bránit. Ale je to škoda přijít o druhého (pokud to teda není úplný blbec - ale to by se asi střídavá péče stejně neřešila).
Předpokládám, že takto nastavila Tvoji střídavou péči nějaká soudkyně, která studovala práva v Plzni :o)) Proto by ses měla obrátit na orgán péče o dítě, kde to je, to Ti řeknou u soudu nebo na Magistrátě. Tam by Ti měli pomoci ten režim péče rodičů o Tebe změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.