Nejste přihlášen/a.
Zalíbil se tenhle hrnec, na youtube je dost videí, ale ráda bych nějakou zkušenost "opravdového"člověka. Je tu někdo takový?
V tv běží ted reklama, ale to je hrnec podobny, recenze velmi špatné po všech strankach. Ale tenhle typ je pry vyborny. Poradíte mi? Děkuji!
Cuisinart Digital Pressure Cooker
S tím to hrncem nemám zkušenost, ani Heuréka toho moc neřekne. Mám již šestým rokem el. tlakový hrnec, předchůdce takového vax-brno.cz/...
a maximální spokojenost. Jede bez poruchy denně (někdy i 2x), nemám špinavé hrnce, tento vytřu papírovou utěrkou. Vařím v něm všechny polévky, maso, rýži, brambory. Jen jsem měnila těsnění pod víkem hrnce.
Moc ti dekuji za odpoved, mela bych k tomu jeste par otazek. Jak odpoustis paru? Resp kdyz varis, hodne to páří? Musela bych ho postavit mimo digestor nejspis. Pred dusenim masa, normalne ho v tom hrnci obdelas na cibuli a pak zavres? Je to opravdu o tolik lepsi nez normalni tlakač? Jsi zlata, budu hledat a premyslet. U toho,co ted propaguji v tv pise pan, ze tam neni vubec to opekani. Jak je to u tveho?
Tvůj tlakáč jsem do detailu nečetla, ale co vím, odpovím. Páru nijak neodpouštím. Můj hrnec při dosažení požadované teploty chvilinku upouští páru, pak se uzamknou všechny pojistky a do konce vaření nic nepáří, nesmrdí v kuchyni. Po ukončení programu se hrnec sám vypne a když na jídlo nespěchám, tak jej nechám tak a ona pára v hrnci při chládnutí se ztratí (zkapalní). Teď mě odborníci dořvou, neumím to lépe vysvětlit. Když jídlo potřebuji hned, tak se opatrně drbne do horního ventilu, ten změní polohu a pára odejte přes tento ventil.
Dušení masa - ano jak popisuješ. Orestuji maso bez poklice nebo udělám základ na guláš a pak přidám vše potřebné a minimum vody a hrnec zavřu. O opékání nic nevím, to myslíš, jako si opéci špekáček? Nic jednoduššího, když nedáš poklici, tak můžeš v hrnci vařit jako v hlubové pánvi a nebo naplníš olejem a můžeš fritovat.
Výhoda el. tlakáče - nic nemusíš štelovat, tlakáč při vaření je více vypnutý jak zapnutý. Spíná sám, udržuje teplotu vaření, vypne sám a po vypnutí udržuje pokrm ještě hodinu teplý. Vařím i když nejsem doma.
@uska prosim jeste, na jak dlouho lze nastavit casovac? Event mohu varit bez nej? Kdyz varim "pomalu" na 70 °C tak to varim celou noc. Je to v hrnci mozne? Dekuji ti za povidani
Chceš vaři celou noc, tak si kup pomalý hrnec. Ale tlakáč je na to, aby jídlo bylo bleskově uvařené. Tvůj bych si nevybrala neboť recenze žádné, je to asi první vlaštovka v Česku lidičkama neodzkoušený. Nenašla jsem u tvého ani návod v češtině, takže nevím. Jak jsi zjistila, že tento tlakáč je výborný?
Na mém tlakáči nejde nastavit teplota ani čas. Jsou tam dané programy např. na vaření mléka, krupice, polévky, masa, luštěnin, rýže atd. Takže zmáčkneš program a víc se nestaráš. Recenze na tento tlakáč najdeš na Heuréce, jsou více než dobré. A to nedělám reklamu tomuto hrnci, nejsem jejich prodejce, jsem jen letitý uživatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.