Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel CYKY 3x1,5

Od: petr400 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

při rekonstrukci se mi poškodil kabel CYKY 3x1,5. Není na něm čitelné označení, proto uvedu alespoň barvy jednotlivých vodičů: černá, modrá a zelenožlutá. Chtěl jsem koupit ten stejný kabel, ale neměli ho. Prodali mi CYKY J 3x1,5, ale barvy jsou hnědá, modrá a zelenožlutá. Je to problém, např. z hlediska revize? Pokud ano, raději bych se pokusil sehnat naprosto totožný CYKY. Děkuji za Vaše rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dam®
hodnocení

0x

Zdravím, můžeš v klidu použít, jediný vodič ktrerý se nesmí přeznačovat je želenožlutý, ale to není tvůj případ. Barvy fázových vodičů jsou černá, hnědá a šedá. Je-li to možné, tak v místě porušení dej krabici a pokračuj dál.

hodnocení

0x

Lze použít bez problémů, nic přeznačovat nemusíte. Černou spojíte s hnědou, ostatní barvy jsou stejné. Ničemu to neodporuje.

doplněno 08.08.15 07:36:

mapel - "...s minimálním odběrem 5km..."

Nestrašte, ještě stále se dá běžně koupit. Ale je zbytečné ho shánět, je to to samé pod jiným označením.

hodnocení

0x

Původní kabel byl CYKY-C, ale ten je nahrazen CYKY-J. Fázový vodič je černý i hnědý, takže bez problémů. Pokud chcete původní, tak na zakázku s minimálním odběrem 5km *smich*

doplněno 08.08.15 08:33:

@magdon, pár metříků se nechá sehnat, ale to jen ve velkoobchodu, běžná prodejna ho už nemá a kabelovka na skladě už také ne. Momentálně má prodané kabely už i ty co jsou ve výrobě na lice. Jináč nová zakázka pro kabelovku je opravdu 5km. Méně to neudělaj. Pokud tam máte opravdu dobré známé, tak je ukecáte na 3km :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]