Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplatic najmu vs právník

Od: mikros* odpovědí: 1 změna:

Prosim o radu, jak na neplaticku najmu. Muj druzstevni byt jsem pronajmula s trimesticnie vypovedni lhutou. Od 1.7. jsem slecne zvysila najem a inkaso o á 500,- Kc. (Duvody: dum ma ca 8 mesicu novou strechu a zateplil se).Do te doby platila slecna najem sice se spozdenim, ale prece. Po pisemnem upozorneni o zvyseni mi pres advokata poslala dopis, kde zada o vysvetleni, proc jsem zvysila najem a inkasso a za cervenec jiz zadny najem nezaplatila. Vypoved nedala. Co mam delat. Mam se hned obratit na pravnickou pomoc, nebo cekat, co udela?

PS: V jednom bode najemni smlouvy jsme se dohodly, ze mohu najem zvysit jednou za osmnact mesicu. Tato lhuta je dodrzena.

mik-ros

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kraken59*
hodnocení

2x

Zdravím, měl jsem obdobný problém s neplatičem. Vyřešeno. Vy nájemnici napište doporučený dopis o zvýšení nájmu z důvodu provedení prací na domě a tím pádem navýšení o xxxKč měsíčně. Pokud nezaplatí, dejte jí okamžitou výpověď z důvodu neplacení. Jinak by musela neplatit 3 měsíce - to je zdlouhavé a udělá Vám to u ní dluh, který budete špatně vymáhat.Píšete že platí se zpožděním ,i to je důvod k výpovědi a okamžité z důvodu nedodržování dohody o termínu platby. Držím palce. K59

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]