Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Chtěl jsem se zeptat nějakého klempíře (kutila).
Je možné že každý výrobce okapů (lindab,ruukki a spol.)má každý svůj rádius okapů-háků.
Koupil jsem háky na žlab 125 v červené barvě před cca 2 měsícema,od velkododavatele(bek).-nevím výrobce
včera jsem jel koupit žlaby samozřejme k bekovi a tam neměli žlaby šestimetrové,tak jsem je koupil v lindabu.
Dávám to dohromady no a nesedíto podle mých představ-kotlík-čela.prostě to nelícuje jak by mělo.
Příjde mi že ty háky jsou více stočené.(větší rádius na hákach).JE TOTO K...A MOŽNÉ. Já žil že je to nějak normované.
Ono už to stejně nevrátím jelikož jsem to decentně porýpal.
Tak se ptám,abych ukojil svoji zvědavost.
Všem děkuji předem za váš čas a odpověd.
Rozměry okapů jsou v podstatě normované, rozměr okapu označuje tzv. rozvinutou šířku tedy číři plechu ze kterého byl stočen. Běžně používané rozměry jsou 125, 250 a 330 mm, háky se musí kupovak podle tohoto rozměru a pak to pasuje. Pokud se člověku nechce moc problematicky řešit spád tak dobrý výrobce prodává tzv číslované háky kdy jsou naohýbány do spádu.
ve vašem dotazu vidím spravedlivý hněv. Možná ale nevíte, že Ruuki je finská firma a Lindab si ty svoje okapy dělá všude možně po světě, jen ve Finsku ne. Buďte si jistý, že dnes, zítra i někdy příště, součástky okapů Ruuki a Lindab na sebe budou pasovat tak snad leda nějakou náhodou.
No a proč mají rozdílný rádius. Ruuki udává základní rozměry jako násobek šířka x hloubka, Lindab udává jen šířku. Tak se nedivte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.