Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Water: distilled, deioniyed, purificated?

Od: bazenek odpovědí: 3 změna:

Dobry den, cim vsim se vyznacuji, co obsahuji a cim lisi nasledujici typy vody? Je tu nejaky chemik nebo lekarnice?

a] distilled water

b] water deionized

c] water purificata

PS> omlouvam se za diakritiku ale blbne mi mi klavesnice.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

a) Destilovaná voda - původně se opravdu vyráběla destilací, ale dnes už asi ne, páč je to energeticky náročné. Jsou lepší technologie. Nejlepší kvalita (co se týká zbytkových solí)

b) Deionizovaná voda - upravená iontoměniči, jinak stejné jako a)

c) Čištěná voda - to je i ta z kohoutku.

bazenek

Takze, ktera voda je cistsi A nebo B? Ktera je nachylnejsi na pokazeni, tvorbu bakterii atd..? Respektive k cemu se pouziva A a k cemu je vhodna B? Nebo je to jen otazka ceny a jde o cistotu?

jabraka*

Já jsem používal v laboratoři tři typy vody.

Destilovanou,vyrobenou z vodovodní vody destilací.

demivodu,získanou přes iontoměniče

¨pak vodu demi za použití reverzní osmozy

Z těchto ještě redestilovanou vodu pro analytiku-.

JABRAKA

doplněno 05.08.15 13:08:

Bazenek,nejčistší je rede. pak z reverzní osmozy a bez bakterií je i normální destilka.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]