Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla sádrokartonu

Od: jarda7* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Asi to není moc podstatné, ale chci se zeptat jakou sílu sádrokartonu mám použít na stropní konstrukci. 9,5mm, nebo 12,5? Stropní konstrukce bude z profilů zavěšených na trámech stropu a zatepleno vatou 200mm. Ještě se chci zeptat na vatu, jestli jsou nějaké výrazné rozdíly v životnosti a kvalitě. Díky Jarda

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

9,5mm se používá jen na dvojité opláštění případně místo omítek na normální stěnu. Rozhodně volte 12,5mm.

Jestli je to strop na rozhraní vytápěná/nevytápěná místnost, tak životnost celé konstrukce ovlivní hlavně kvalita provedení parozábrany. Sebemenší dirka rapidně snižuje její účinnost.

Jinak 200mm izolace je na dnešní dobu docela málo.

nutt*
hodnocení

4x
Zdravim,
dělal jsem strop ze sádrokartonu minulý rok, tloušťku volte určitě 12,5mm. Co se týká vaty tak my použili Ursa DF 39 v roli a pracovalo se sní dobře žádné trhání apod, chyběli nám 2 balíky tak jsem v nejbližších stavebninach vzal od jiné značky (teď si nevzpomenu na název) a to byla katastrofa, téměř se stim nedalo dělat.
.
Pokud nad stropem je další vytápěný prostor tak těch 200mm stačí pokud není tak určitě přidejte. My dávali dvě vrstvy 140mm křížem přes sebe. Parozábranu nepodceňujte a buďte důkladný, spoje pečlivě přelepte.
.
Hezký den NutT

hodnocení

2x

9,5 mm není určeno na strop.

Vata 20 cm je žalostně málo.

Velké rozdíly ve vatě nenajdete..

Milan

doplněno 04.08.15 16:42:

Neznám podrobnosti o stavběm takže jen bych odhadoval. Můžeme se spojit on line?

doplněno 05.08.15 07:01:

zkuste vyhledávač ..

milancukrar, nebo milan.cukrar

doplněno 05.08.15 12:45:

Vaše doplnění nic neřeší..

Pokud jedete na zelenou, tak Vám projekt sdělí sílu a lambdu izolace. Podle toho pak jde rozhodovat.

jarda7*
hodnocení

sílu vaty mě vypočítaly na základě žádosti o Zelenou úsporám, tak teď nevím zda přidat, nebo ne

jarda7*
hodnocení

Ještě se chci zeptat jestli zvolit desky, nebo vatu v rolích. Děkuji

jaryn7*
hodnocení

to můžeme, ale nevím jak

jaryn7*
hodnocení

Strop je měký, trámy a prkna.Budeme snižovat jen na sílu vaty což bude těch 200mm.Konstrukci budeme řešit formou konstrukce z profilů. Teď už jenom řeším jestli koupit vatu v rolích nebo v deskách a od jakého výrobce. Zřejmě to budeme realizovat přes zelenou úsporám, tak to musí splňovat nějaké parametry.

jaryn7*
hodnocení

Ano máme stanovenou sílu vaty na 200mm, jen jsem chtěl poradit jestli v rolích, nebo deskách.

Musí Vám sdělit jakou lambdu izolace..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]