Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zvolit střechu

Od: lapka® odpovědí: 6 změna:

Prosím odborníky o radu : střechu máme z plechových šablon (asi 60x100, ale opravdu jen zhruba), 45 let, podbito prkny, na nich lepenka (asi už odešlá), dvakrát 70 m2, dosti prudký sklon. Potřebujeme natřít, cena-odhad firmy 35 tisíc, čekáme už rok a nic... další firma ofotila a zase nic. Tak zvažujeme, že to odložíme, našetříme a dáme něco bezúdržbového. Našli jsme Eureko nebo Capacco, ale píše se tam, bez záruky, což mě zarazilo, tak jsme ani nepočítali, na kolik by to vyšlo. Šindel či něco podobného nebo pálenou tašku snad ani ne...Někde jsem viděla i folii, která jde položit na plech, ale tomu taky moc nevěřím.

Prosím, kdo máte zkušenost a praxi, dejte typ. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Barva na plech či dokonce plechovou střechu - to je neekonomické chování. Buď je plechová střecha bez potřeby barvení nebo je nutné ji vyměnit.

Dobrá plechová střecha je s poplastováním - lindab. To je i s výhodou velkých plátů - nicméně tyto pláty střechy mají nevýhodu v nutnosti jeřábu... zvláště v případě velmi prudkého sklonu střechy je pokládání bez jeřábu až nemožné...

Píšete "lepenka asi už odešla - to by v tomto případě chtělo kompletní rekonstrukci. Což samozřejmě doporučuji. Dokonce i firmy jsou radši, že mají práci na více dnů a s větším obratem - natřít pár metrů je někdy složitější...

doplněno 31.07.15 19:43:

No,... asi bude záležet na možnostech prostorových a počtu lidí. Na garáž mi tahli plech 4,5m tři lidi, sklon je cca 15°, měli co dělat. Nedokážu si představit, jak lidi v rukách pokládají plech 85x620cm a snaží se strefit do střešních latí samořeznýma vrutama.. Ale pár šikovných pokrývačů to třeba svede...

Já měl bohužel smůlu na většinu řemeslníků a proto jsem střechu na RD nechal dělat větší firmou, která si vzala právě auto s plošinou.

Souhlasím že natírat starou plechovou střechu je nesmysl a výměna za novou je vhodnější i levnější.

Zajímalo by mě ale jak jste přišel na nutnost jeřábu pro pokládku velkoformátových střešních šablon?

Teď mi zrovna dovezli plechovou imitaci tašek od Ruukki, délka tabule 6,8m a bez problémů jsme je nosili ručně.

Stejně tak na střechu to půjde ručně.

.

Capaco ani to druhé jsem v ruce neměl, ale všeobecně ho lidé chválí.

paw*
hodnocení

0x
Kupte barvu a vyzente na strechu sikovneho brigadnika. Budete to kit levnejsi. Nevim, proc by mela lepenka odejit. Pod plechem by se kazit nemela. Nic lepsiho vnejsiho nez natreni nesezenete a treba to dalsich 5-10 let vydrzi, tak proc hned menit. Ale od PC se radi snadno :). Jinak i klepmip zivnostnik by to natrel.

Spočítejte si kolik barvy na to padne (minimálně 2 nátěry, ) příprava povrchu, opravy vadných míst atd...

Horko těžko se s nějakou lepší barvou vejdete pod 400,- /m2 (práce + materiál).

Nová plechová krytina Ruukki monterrey 225m2 mě teď přišla na 71000,-. Takže 315,- za materiál.

(včetně okapů, svodů, hřebene, hřebenového pasu, krajového oplechování, šroubů, prostě komplet střecha)

Záruka na vady barvy 10let, na prorezivění 30let.

No a jelikož jsou to velké plechy, tak pokládka je otázkou pár hodin. Takže za samotnou práci to bude mnohem méně hodin než u kvalitního nátěru.

hodnocení

Děkuji za typy. Je to těžké rozhodování, první odborník tu říkal, že je škoda dávat pryč plechy, když jsou ještě dobré a zasahovat do střechy, když není závada, proto to natírání. Bohužel na firmy není spoleh, mělo to být dávno hotové, neozvala se zatím ani ta druhá firma... Nová krytina může ale taky znamenat nějaký zádrhel po odkrytí střechy, tak váháme, sehnat spolehlivého natěrače-brigádníka se taky nedaří a je to o strach, střecha je vysoká a příkrá, nedejbože nějaký úraz... Každopádně vám všem děkuji za nápady.

olinlito

Na příkré střeše jsme dávali hromosvod z malého "jeřábu-pásáčku- pavouka" na diesel agregát používaný do nepřístupného terénu. Nejlepší střecha je podle pokrývačů se střešními taškami...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]