Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mozna budu mit trivialni dotaz, ale stejne ho polozim Chtel bych v koupelne a na chodbe vymenit stavajici dlazbu za novou. Predpokladam, ze po odstraneni stavajici dlazby ( asi ji budu odstranovat bouracim kladivem, nebo radeji nejak jinak? )mi na podlaze zustanou kousky puvodniho lepidla a podlaha bude tudiz nerovna. Muj dotaz je jak nejefktivneji a nejrychleji odstranit stare lepidlo pripadne vyrovnat podlahu tak abych na ni mohl polozit novou dlazbu? Napadlo mne ze bych na podlahu vylil samonivelizacni sterku abych to vyrovnal ale pak se mi nejspis zvysi podlaha a budu muset asi odrezat kousek z dveri co se mi moc nechce. Predem dekuji za radu
Pokud Vám dovolí výška dveří, nemusíte odstraňovat starou dlažbu. Lze lepit přímo na starou dlažbu.
"podlaha bude tudiz nerovna" definujte v centimetrech nerovnost. 1cm +- 0,5cm vezme lepidlo,
Uprava podkladu Vás vyjde tak na 2 cm, a položení nové na starou 1,5 cm.
No zatim jsem jeste starou dlazbu neodstranoval takze nevim jaka bude vyska nerovnosti. Moznost polozeni nove dlazby na starou jsem taky zvazoval ale zasekl jsem se na tom ze nevim jestli i v tomhle pripade nebudu muset odriznout z dveri musim overit. V pripade ze bych se teda rozhodl pro polozeni nove dlazby na starou tak staci na starou dlazbu nanest lepidlo a plozit novou dlazbu, nebo je potreba nejak starou dlazbu zdrsnit aby na ni lepidlo lip drzelo?
Většinou se to dělá tak, že se řádně očistí, odmastí a použije lepidlo na dlaždu. Ale měl by se provést penetrační nátěr PPB (penetrace na nesavé podklady). Každému to říkám, ale já ho nedával. Je to dva roky a dlažba drží.
Mohl by ste mi poradit nejake cistidlo a odmastovadlo na tu puvodni dlazbu? Predem diky. Jo chtel jsem se jeste zeptat jestli by nebylo jednoduchsi na stavajici dlazbu vylit tenkou vrstvu samonivelizacni sterky a na to pak jednoduse polozit novou dlazbu
nebo se na nerovnosti které vzniknou odstraněním staré vykašlat a přímo lepit na ten křivý podklad (předpokládám že bude festovný). Sám jsem to dělal, samozřejmě je to trochu víc práce (udržet rovinu) než roztáhnout zubatkou lepidlo na hladký povrch ale zatím to, už osmý rok, drží.
no nad tim jsem taky uvazoval ale zdalo se mi to jako soati netechnologicky postup, ktery by mohl mit za nasledky pozdejsi problemy s dlazbou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.