Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemohl by mi někdo poradit. Chtěl bych si očistit pískovcový sokl. Vím, jak se to dělá i čím.Kamenický špičák mám, palici taky, ale nevím, jestli záleží na tom jakým směrem pískovec čistím. Zda odštipovat od očištěného do špinavého, nebo obráceně? A nebo je to jedno? A ještě čím ho vyspárovat. Věděl jsem od kameníka, že si míchal směs sám, ale už jsem to zapoměl. Byl v tom plavený písek, nejaký druh penetrace a dál už nevím. Na netu jsem zatím nic přímo na pískovec zatím nenašel. A jakou penetrací pak pískovec napustit.Za odpověď děkuji a ať se Vám všem dílo daří.
Najjednoduchšie je to vystriekať vapkou,na šparovanie použite šparovačku alebo piesok s cementom a ak to bolo v minulosti robené,tak tam mohol dávať vodné sklo.Inak sa spýtajta starých kamenných majstrov,lebo toto remeslo už málo kto ovláda.Na povrchovú úpravu môžet použiť toto,je to aj na prírodný kameň.: www.denbraven.sk/vodoodpudive-impregnacne-natery/0795-impregnacny-a-ochranny-nater-muriva-profi-70-sk194.html?lang=sk..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.