Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám plynový sporák a jeden ohřívač mi většinou nejde zapálit, nevíte co by se s tím dalo dělat? Vyčistit nějaké trysky neboc by mohlo být špatné?
Poradil by mi někdo jak na to?
Děkuju mockrát
Já jsem prostě koupila ty kolečka s dírkama nové. Taky jsem to měla ucpané. Ale to už je dávno, dnes na plynu už nevařím, ale vzpoměla jsem si. Zkuste se zeptat v nějaké prodejně, kde prodávají, nebo opravují plynové sporáky. tenkrát jsem tam přinesla ten ucpaný, aby věděli parametr. A nebylo to ani drahé, ani ne stovku.
Suhlasim so sposobom cistenia trysiek, ale opakovane zanesenie trysky je sposobene tym, ze je zanasana z potrubia sporaka. Preto, ked uz mame trysku vonku a vycistime ju, je vhodne pri vybratej tryske na par sekund zapnut plyn a tlakom plynu vytrysknu z potrubia usadeniny, ktore trysku zanasali
Tak urcite sa cistia trysky, aspon u novych sporakov. Vysrubuju sa gola klucom 7 mm a vycistia ihlou
Otazka do diskusie bola ako vycistit trysky. Takze urcite sa zanasaju. A preto ich aj predavaju, lebo nie kazdy si dokaze ich vycistit sam.
Mosazné trysky v tělese trubky hořáku se nemají čím zanést. Pokud vám tedy neuteče hrnec omáčky a nezaplaví celý sporák i se sousedy pod váma. Mám dva sporáky řadu let a nikdy nebylo trysky třeba čistit, protože je plyn v rozvodu standardní. Jen ozubený věneček hořáku je třeba čistit od usazenin. Ten ano. Asi se někomu stávají věci, které normálně nejsou možné. Zajímavé.
Ked niekto ziada o radu , tak sa asi take veci stavaju. Stava sa to napr. ked plynari menia potrubie, nieco opravuju, zvaraju. Vtedy sa moze do potrubia dostat popolcek, ktory zanesie trysky. To sa stalo aj u nas. Preto som radil pred vycistenim trysky pustit plyn pri vybratej tryske. Z potrubia mi vytryskol neskutocny humus, ktory zanasal trysky
Úplně nejdříve, než začnete cokoliv montovat, sundejte plotýnky a umyjte je pořádně od zaschlých připálenin. Hlavně hrany jakoby zespd. Dosucha je utřete! Otřete vlhkou houbičkou hrany plochy, na kterých plotýnky seděly. Otřete je dosucha. Pak plotýnky položte zpět, ale tak, aby správně seděly. Zkuste zapálit. Když budou mít snahu se rožnout, ale ne, šťochněte do ní, z několika stran, vařečkou, když plyn stále půjde a plamen bude, ale ne správný. Myslím si, že by to mělo pomoci. Pak napište.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.