Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nechá se normální elektrodou (např. eb121) vařit na materiál kuličkového ložiska?
Potřebuju udělat náboj pro 10 ozubených koleček a nechce se mi to točit na soustruhu z kulatiny.
Navíc jsem našel ložisko který by mi rozměrem vyhovovalo (6205) za 11,-Kč a za ty peníze nekoupim ani samotnou kulatinu.
někdy prostě bývá lepší řešení to úplně jiné... jak říkává můj tata: Člověk může být blbec, ale musí si umět poradit!
místo zavaření (v případě potřeby fixace) bych doporučil provrtat, udělat závit a dát tam červíka nebo šroubek
doplněno 30.07.15 15:29:ono jen tak ze stolu vymýšlet není tak jednoduché.. škoda, na místě člověk vidí jak materiál, tak i možnosti... mne už napadla jen alternativa - novou rozetu doktormoto.cz/... -
doplněno 30.07.15 15:48:to byl jen takový nápad... ale když to tak čtu - bude to i zatáčet? když propojíte nápravy, bude to jako s "uzávěrkou"- nebo máte v rozetkách cvrka?
doplněno 30.07.15 15:58: hustý
to pak budete mít odtahovku na hamry nebo bourací firmu? Hezká hračka - držím palec, tak se pak pochlubte s výsledkem
K tý hřídeli to určitě budu jistit šroubem, ale na ozubený kolo se ten kroužek musí přivařit
neni tam místo na nějaké vrtání a závity
doplněno 30.07.15 15:39:Ta rozeta má 13zubů a stojí 25kč a potřebuju 4ks... takže určitě to nebudu měnit za větší a 10x dražší variantu navíc by se mi tam větší ani nevešla.
Bude to na propojení přední/zadní nápravy na elektro vozítko, takže by to snad mohlo stačit.
4 samostatné hřídele na ložiskách, přední/zadní propojené řetězem na těch malejch rozetkách a na zadní hřídeli bude další velká rozeta připojená samostatnym řetězem k motoru...
doplněno 30.07.15 15:51:zatáčet to bude smykem a rozdílem rychlostí levá/pravá strana.
ve výsledku to bude hodně podobné tomu na videu, až na to že to bude mít cca 300kg nosnost a rychlost 5-7km/h.
Bude to univerzální rádiem řízená 2x 350W 24V platforma a k tomu různé nástavby.
Teď hlavně větší "kolečko"na odovoz hlíny od bagru kterej sem stavěl nedávno.
Pak někdy k tomu postavim sněhovou frézu a dál se uvidí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.