Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potreboval bych poradit. Mel jsem u kliky znicenou hlavicku u takovyho toho cervika co ji drzi. Abych tu kliku sundal, tak jsem to chtel odvrtat. V baumaxu mi na to dali kobaltovy vrtak 3mm. Zkousel jsem to a za asi 45minut je tam velka dira 1mm. To bych to vrtal nekolik hodin. Nenapada nekoho co jineho bych s tim mohl udelat?
doplněno 28.07.15 18:52:kovani je toto fab.cz/...
kobaltovym vrtákem to musí jít celkem snadno.
Otázka jestli se Vám ho nepovedlo oštípat nebo jestli je správně nabroušený.
takže pořádně nabrousit a za pár minut musí být hotovo
Položte si otazku: Chcete kliku demontovat - proč. Chcete ji jen sundat a vyhodit nebo dále používat. Na tom stojí to co bude dále.
Pokud vyhodit , rozbrušovačka.
Pokud i nadále používat: dvě možnosti a/ rozbrušovačka, venkovní část zachovat, ta je důležitá u bezpečnostních dveří, vnitřní kliku vyměnit za jinou, uříznutý trn jde většinou vyměnit. b/ nevím, pokud to odvrtáte, stejně bude otazkou jako tu kliku zase přiděláte. ALE pokud ji odvrtáte, tak novou - tedy jinou kliku zase lehce přiděláte.
p.s. napište jak jste nakonec dopadl
doplněno 29.07.15 09:14:kliku popřípadě můžete koupit novou. Běžně se to dělá pokud FAB nezrušil výrobu. ( myslím ten díl, ne celé kování).
Také kliku zevnitř nepotřebujete bezpečnostní. Z venku plní funkci bezpečí zevnitř může plnit funkci krásy a desingu.
Odvrtání je oříšek. hmmm. snad se to povede. ALE nemělo by. Proto je to bezpečnostní, ale nic nevydrží věčně, ono to půjde ...
Chtel bych urcite zachovat. Pocitam s tim, ze po odvrtani a uspesnem sundani kliky udelam misto te diry novy zavit a pujde za pouzit. Jen jak jsem to odvrtaval, tak se asi natlacil nejaky bordel do te drazky a nejde ven. Zkusim to jeste trosku projet vrtackou a pripadne pouzit vetsi silu abych tu kliku vytrhl. Nic jineho mne nenapada aniz bych neco znicil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.