Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvrtani kliky u dveri

Od: dawe* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, potreboval bych poradit. Mel jsem u kliky znicenou hlavicku u takovyho toho cervika co ji drzi. Abych tu kliku sundal, tak jsem to chtel odvrtat. V baumaxu mi na to dali kobaltovy vrtak 3mm. Zkousel jsem to a za asi 45minut je tam velka dira 1mm. To bych to vrtal nekolik hodin. Nenapada nekoho co jineho bych s tim mohl udelat?

doplněno 28.07.15 18:52:

kovani je toto fab.cz/...

Odvrtani kliky u dveri
Odvrtani kliky u dveri #2
Odvrtani kliky u dveri #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kobaltovym vrtákem to musí jít celkem snadno.

Otázka jestli se Vám ho nepovedlo oštípat nebo jestli je správně nabroušený.

takže pořádně nabrousit a za pár minut musí být hotovo

dawe*
hodnocení

Koupil jsem titanovej a s tim to byla otazka nekolika sekund. Klika se hejbe, ale stale nejde sundat, asi ji to tam porad nejak blokuje. Zkousel jsem i vetsi silou
hubas*

Jednoznačně bych to říznul flexou, klika je stejně nepoužitelná.

jirka76*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že je to bezpečnostní kování, tak se klika sundavá i se štítkem, samostatně nelze.

hubas*

V tom případě je mi tak trochu záhadou, proč je v klice otvor na zajíšťující šroubek...

dawe*

zkousel jsem odsroubovat i stit, ale tak to neni. Ta klika uz se pohybuje treba o pul cm, ale o neco se zasekava

fidonet*
hodnocení

0x

Položte si otazku: Chcete kliku demontovat - proč. Chcete ji jen sundat a vyhodit nebo dále používat. Na tom stojí to co bude dále.

Pokud vyhodit , rozbrušovačka.

Pokud i nadále používat: dvě možnosti a/ rozbrušovačka, venkovní část zachovat, ta je důležitá u bezpečnostních dveří, vnitřní kliku vyměnit za jinou, uříznutý trn jde většinou vyměnit. b/ nevím, pokud to odvrtáte, stejně bude otazkou jako tu kliku zase přiděláte. ALE pokud ji odvrtáte, tak novou - tedy jinou kliku zase lehce přiděláte.

p.s. napište jak jste nakonec dopadl

doplněno 29.07.15 09:14:

kliku popřípadě můžete koupit novou. Běžně se to dělá pokud FAB nezrušil výrobu. ( myslím ten díl, ne celé kování).

Také kliku zevnitř nepotřebujete bezpečnostní. Z venku plní funkci bezpečí zevnitř může plnit funkci krásy a desingu.

Odvrtání je oříšek. hmmm. snad se to povede. ALE nemělo by. Proto je to bezpečnostní, ale nic nevydrží věčně, ono to půjde ...

dawe*

Chtel bych urcite zachovat. Pocitam s tim, ze po odvrtani a uspesnem sundani kliky udelam misto te diry novy zavit a pujde za pouzit. Jen jak jsem to odvrtaval, tak se asi natlacil nejaky bordel do te drazky a nejde ven. Zkusim to jeste trosku projet vrtackou a pripadne pouzit vetsi silu abych tu kliku vytrhl. Nic jineho mne nenapada aniz bych neco znicil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]